Ronde Tafel Gesprek (RTG)

Wanneer:
17 oktober 2017 @ 20:15
2017-10-17T20:15:00+02:00
2017-10-17T20:30:00+02:00
Waar:
't Lam
8356 Blokzijl
Nederland
Kosten:
5,00
Contact:
Pieter Muller

Het Ronde Tafel Gesprek (“RTG”) gaat het tweede seizoen in dit najaar. We zijn zeer verheugd dat we Gerard van der Steenhoven, directeur KNMI bereid hebben gevonden om op 17 oktober zijn visie te delen over de effecten van klimaatverandering, wat kunnen en moeten we ermee en hoe past daar onze missie in dat wij rentmeester over onze planeet zijn.

Iedereen heeft het erover en heeft zich wel een mening hierover gevormd. We worden bijna dagelijks geconfronteerd met uitzonderlijke weersomstandigheden om maar iets te noemen. Je hoort zelfs geluiden, ook onder wetenschappers en beleidsmakers dat deze veranderingen autonoom zijn en zonder menselijke toedracht of betrokkenheid komen en gaan in de geschiedenis van onze planeet. Velen daarentegen zijn de mening toegedaan dat de mens wel degelijk met haar economische wereld inrichting hier debet aan is en de klok inmiddels 12-uur slaat. Gerard zal zin en onzin scheiden en zijn eigen visie en ervaring toelichten.
Maar wat we ook vinden en ongeacht de oorzaak blijft de vraag staan of we met onze rentmeester verantwoordelijkheid waarmee we zijn opgegroeid iets moeten ondernemen om deze planeet menselijk en leefbaar te houden. Kan de mens bijdragen aan het in stand houden van een leefbare wereld waar iedereen een plekje heeft en deze kan behouden voor nu en in de toekomst voor onze kinderen?  Wat kunnen en willen we zelf hieraan doen?
Kortom het beloofd opnieuw een boeiend gesprek te worden.
De avond zal gehouden worden op 17 oktober, aanvang 20.15u in ’t Lam, Blokzijl. Entree is €5,00 voor de koffie en thee. Om het als een gespreksgroep aan een tafel hanteerbaar te houden is de deelname beperkt tot 16 open plaatsen.  Hierdoor zijn wij genoodzaakt tot een verplichte inschrijving vooraf. Dit kan per mail aan pmuller2@freeler.nl. Dus wees er op tijd bij.
De RTG commissie