’t Lam ontmoet Blokzijl Klassiek met Fileco’s van Chopin en Liszt

drukwerk_fileco-webT Lam ontmoet opent haar nieuwe culturele seizoen met een bijzonder avontuur, een film en muziek spektakel!

T Lam ontmoet i.s.m. Blokzijl Klassiek

Grote Virtuozen: Chopin en Liszt

Een film en muziekspektakel

Door Cees Mobach (presentatie) en Mark Toxopeus (piano) i.s.m. Blokzijl Klassiek

4 november 2016

20.15 uur

T Lam, Breestraat 2 in Blokzijl

Muziek is tegenwoordig voor een belangrijk deel een beeldtaal. De laatste jaren wordt geprobeerd om ook klassieke muziek op die manier te presenteren.

Zo maakt Cees Mobach zogenaamde Fileco’s, waarin muziek op een bijzondere manier in verband wordt gebracht met de componist.

Een FILECO wil zeggen dat Film, Lezing en Concert elkaar ondersteunen en afwisselen.

Cees Mobach demonteert fragmenten uit autobiografische films over componisten, vermengt ze met eigen beelden en materiaal uit documentaires, verandert de geluidsporen en de structuur totaal, kortom: maakt een totaal nieuwe, korte, humoristische docu/biopic van een episode uit het leven van een componist. Daarbij spelen muzikanten muziek van de componist.

Basisgedachte is dat het gewoon leuk is om de componist van de ten gehore gebrachte muziek niet alleen te horen maar ook te zien, als persoon te beleven.

Hij maakte al fileco’s van o.a. Bach, Tsjaikowsky, Paganini, Ravel, Beethoven,  Schumann, Händel, Mahler, en Strawinsky.

In t Lam ontmoet zijn Chopin en Liszt aan de beurt.

Hij voert deze fileco uit met pianist Mark Toxopeus, afgestudeerd aan het Conservatorium in Amsterdam en o.a. initiatiefnemer van de bekende Arboretumconcerten in Wageningen. Cees Mobach zelf was 40 jaar muziekdocent van een HAVO/VWO, dirigent van diverse koren en symfonie-orkesten, is pianist en schreef theatermuziek. Tientallen van zijn leerlingen vertrokken naar het conservatorium en Mark Toxopeus is daar één van.

Reserveren: karin@karinklomp.nl; kaarten zijn te koop bij Steenwijk’s Boekhuys aan de Markt in Steenwijk en bij Olio & Vino in de Brouwerstraat in Blokzijl. Kaarten kosten € 5,- per stuk.