Film A Thousand Times Good Night met Juliette Binoche actueler dan ooit!

De film A Thousand Times Good Night (2014) is actueler dan ooit. Met alle oorlogen en strijd in de wereld van vandaag, zijn er veel mensen op gevaarlijke plekken aan het werk.
De film vertelt het verhaal achter die ‘helden’, in het bijzonder het verhaal van een vrouwelijke oorlogsfotografe. Een moderne jonge vrouw met een gezin en een grote passie voor haar werk. Hoe combineer je dat?
Vrijdag 20 januari om 20.15 uur in t Lam ontmoet in Blokzijl, Breestraat 2.

Een jonge vrouw in Kabul bereidt zich voor op een zelfmoordaanslag. De oorlogsfotografe Rebecca, gespeeld door Juliette Binoche (o.a. bekend van de film Chocolat en The English Patient), is daarbij aanwezig. Door de bomaanslag daarna, belandt Rebecca zwaargewond in het ziekenhuis. Eenmaal thuis in Ierland, waar ze herstelt van haar verwondingen, ziet het leven er 180 graden anders uit. Haar twee jonge dochters en haar man leiden een vanzelfsprekend en geregeld leven. Ieder gaat op zijn eigen manier om met de gevoelens van angst en onzekerheid die haar werk met zich meebrengen. Vooral haar man vraagt zich af wanneer en of Rebecca weer deel uit gaat maken van het gezinsleven.
Het lijkt erop alsof Rebecca moet kiezen: haar leven als oorlogsfotograaf, haar idealen, haar passie en haar woede over alle onrecht in de wereld – of haar gezin.

De Noorse regisseur Erik Poppe was jarenlang zelf fotograaf in oorlogsgebieden.

Juliette Binoche (Parijs, 9 maart 1964) is een Franse actrice. Zij won in 1997 een Academy Award voor haar bijrol in The English Patient.

Bij voldoende belangstelling organiseert t Lam ontmoet in de week na de film een moment om verder te praten over het onderwerp.
U kunt voor de film (en/of de nabespreking) reserveren via karin@karinklomp.nl. De film kost € 5,-. Kaartjes zijn ook te koop bij het Steenwijks Boekhuys in Steenwijk of Olio&Vino in Blokzijl. Wanneer niet uitverkocht kunt u op de avond zelf ook nog een kaartje kopen aan de deur van t Lam.