T lam ontmoet Moeder aarde minder Macho op 9 december

Een alweer bijzonder programma op vrijdag 9 december. In de dagen voor Kerst en het nieuwe jaar. Om alvast in de stemming te komen…. Licht, ontroerend en met het hart op de tong: Moeder aarde minder Macho. Van dichteres Regine Hilhorst en accordeonist Bert van der Veen.

foto-regine-op-wilminkpleinToen Regine Hilhorst in 2015 gevraagd werd om als stadsdichter van Enschede op internationale vrouwendag een programma te maken voor theater Concordia Enschede, maakte muzikant/accordeonist Bert van der Veen muziek op haar teksten en was hun muzikaal poëzieprogramma Moeder aarde minder Macho geboren. Daarin schuwt ze niet haar mening te geven: Regine verkondigt dat de wereld warmer en vreedzamer wordt als vrouwen het meer voor het zeggen hebben.

Alle reden voor mannen om daar ook eens naar te komen luisteren…..

Het leven in de wereld om haar en haar gezin, familie en vrienden heen, verbaast en verrast haar en inspireert haar tot kwetsbare, herkenbare teksten en voorstellingen.

“Ik schrijf om chaos te sorteren. Mijn hoofd lijkt op mijn uitpuilend keukenkastje boven het aanrecht, waar plastic broodtrommels en lege ijsbakken uitvallen, hoe ik het ook inpak. De wereld vind ik niet zo fijn momenteel; hoe we vanuit hokken denken; eigen volk eerst. Dan steiger ik.”

Alles is allang gezegd,

over zorg en werk, over kracht en macht,

over man en vrouw.

Allang.

Maar nog steeds niet gedaan,

niet gedurfd

Zo komen we natuurlijk nooit in het paradijs

(Regine Hilhorst)

 

Vrijdag 9 december 2016

20.15 uur

T Lam ontmoet

Dichter Regine Hilhorst en accordeonist Bert van der Veen in

Moeder aarde minder Macho

T Lam, Breestraat 2, Blokzijl

Entree € 5,-; kaarten te koop bij Olio & Vino in Blokzijl of bij Steenwijk’s Boekhuys in Steenwijk.

Of op de avond zelf in t Lam, tenzij uitverkocht. Reserveren kan ook: karin@karinklomp.nl