350 jaar Stad Blokzijl: een feest met, door en voor ons allemaal

Voor Blokzijl zal het jaar 2022 in het teken staan van 350 jaar stad. Van 10 t/m 17 september 2022 worden er rondom dit thema diverse activiteiten georganiseerd. In 2020 is er een voorzichtige start gemaakt met een kleine groep mensen vanuit diverse verenigingen. Nadat het een poosje stil heeft gelegen, werd het afgelopen zomer weer opgepakt. In augustus is er een bericht geplaatst in De Nieuwsbode en op Facebook. Hierin werden inwoners opgeroepen zich aan te melden en mee te denken met de invulling van het programma.

Diverse reacties zijn hierop gekomen en op 22 september jl. is er een eerste bijeenkomst geweest met deze groep enthousiastelingen. De contouren van het feest zijn inmiddels al mooi zichtbaar. Zo zal het feest beginnen met een optocht met versierde wagens, kan een reünie niet ontbreken, zijn er diverse (muzikale) schouwspellen, kunnen kinderen een pieremegoggel bouwen en eindigt het feest met een groots historisch spektakel zoals we dat van vroeger misschien nog kennen.

Prachtige plannen, die organisatorisch gezien nogal het nodige van ons vragen. De groep die hier nu bij betrokken is, is hiervoor te klein. Daarom doen we heel graag een beroep op u als inwoner. Vele handen maken immers licht werk en daarom zijn alle handjes hierbij welkom. Of u nou handig bent met uw handen, goed bent in het houden van het financieel overzicht, een activiteit wilt trekken, zich bezig wilt houden met sponsoring en pr of ingezet kunt worden daar waar het nodig is: we hebben u er graag bij. Draagt u het feest een warm hart toe en vindt u het leuk om hierbij betrokken te zijn, op wat voor manier dan ook, stuur dan een email naar 350jaarstadblokzijl@gmail.com. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Laten we met zijn allen bijdragen aan een onvergetelijk feest.