Lezing over voedselveiligheid

Wanneer:
12 november 2019 @ 20:15 – 21:45
2019-11-12T20:15:00+01:00
2019-11-12T21:45:00+01:00

Dit najaar gaat het RTG verder met het thema Voedsel veiligheid en voedselzekerheid: de rol van genetisch gewijzigde organismen (“GGO’”) te houden op 12 november as. Genetisch gemodificeerde organismen kunnen veel betekenen voor voedsel en gewassen, industrie, duurzaamheid en gezondheidszorg. Zo kan biotechnologie in de land- en tuinbouw helpen om mondiale vraagstukken op te lossen. Bijvoorbeeld het tekort aan voedsel. Biotechnologie kan zorgen voor gewassen die bestand zijn tegen ziekten en droogte. De ontwikkeling van aardappelen die resistent zijn tegen de aardappelziekte kan bijvoorbeeld leiden tot minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Maar hoe wordt er hier in Nederland over gedacht?

Kunnen we zelfvoorzienend zijn met de huidige wijze en toepassing van onze voedselproductie? Of ontstaat er ten gevolge van het veranderende klimaat meer behoefte om specifieke gewassen te ontwikkelen die resistenter en effectiever geteeld kunnen worden om daarmee de voedselzekerheid te bevorderen?
De inleider, de heer drs. Krijn Poppe, als wetenschapper verbonden aan de Wageningse Universiteit zal op deze avond een inleiding verzorgen over de heersende visies hierover in Nederland.

De avond zal gehouden worden op dinsdag 12 november en begint om 20:15 in ’t Lam, Blokzijl. Entree is € 5,00 voor de koffie en thee. Om het als een gespreksgroep hanteerbaar te houden is de deelname beperkt. Opgave kan per mail bij pmuller2@freeler.nl.