Verbinding zoeken, zomerexpositie in Blokzijl

Wanneer:
31 juli 2021 @ 11:00 – 17:00
2021-07-31T11:00:00+02:00
2021-07-31T17:00:00+02:00
Waar:
't Lam
Breestraat 2
Blokzijl
Contact:
Alie de Boer
06-10844147

De hele maand augustus is er werk van verschillende kunstenaars te zien in het kerkje t Lam in Blokzijl. Zeven kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema ‘verbinding zoeken’. Dit levert zeer gevarieerd werk op, niet alleen wat materialen betreft, maar ook in verschillende uitwerkingen van het thema. Vier kunstenaars exposeren al voor de vijfde keer in t Lam. Bijzonder is dat het aantal kunstenaars dit ‘jubileumjaar’ wordt uitgebreid met kunstenaars uit de Kunstkring Steenwijkerland.

Verbinding zoeken is de titel van de zomerexpositie in het bijzondere kerkje in Blokzijl. De expositie bestaat uit twee delen, die elkaar chronologisch opvolgen; van 31 juli tot en met 15 augustus en van 18 tot en met 30 augustus. Vermaning t Lam vindt u in de Breestraat 2.

31 juli tot en met 15 augustus
Van 31 juli t/m 15 augustus is er nieuw werk te bewonderen van Carola Mokveld, Alie de Boer, Ria Penthum en Helma Lok-Hörnemann. Het viertal exposeert -wegens succes- voor het vijfde jaar in het prachtige kerkje. Er is nieuw werk te zien o.a. assemblages, installaties, fotografie, objecten, textiel.

De inspiratiebronnen van Alie de Boer haalt zij uit alledaagse afgedankte of verroeste, half vergane voorwerpen. Dit combineert ze soms met fotografie. Zo zoekt zij naar een nieuwe kwetsbare werkelijkheid.
Het werk van Carola Mokveld laat de menselijke behoefte zien aan ‘verbinden’. Of het nu gaat om verbinding met elkaar, de natuur of met onszelf, er gaat een helende werking vanuit.
Ria Penthum is gefascineerd door het leven in de diepzee. De vreemdsoortige wezens – organismen – die leven in de pikdonkere diepte heeft zij getransporteerd naar een nieuwe omgeving.
Beelden van verbondenheid met herinneringen uit het leven staan centraal in de foto’s, mono-printen en textiel van Helma Lok-Hörnemann.
De expositie is dagelijks te bezoeken van 11.00 – 17.00 uur.

18 tot en met 30 augustus
Van 18 tot en met 30 augustus exposeren, behalve Alie de Boer, ook Daniëlle Broekhuizen-Mazzola, Hélène Derkx en Ankie Koopmans-de Vos in t Lam. Zij maken allemaal deel uit van de Kunstkring Steenwijkerland.

Behalve textiel werk zijn o.a. assemblages, portretten, sieraden, keramieken en/of stenen objecten te zien.
Verzamelen, assemblage, samenstellen zijn voor Alie de Boer instrumenten in haar zoektocht naar beelden die gaan over kwetsbaarheid, verwondering en mystiek./
Daniëlle Broekhuizen-Mazzola maakt surrealistische maar lichtvoetige schilderijen en objecten van papier, geïnspireerd door het dagelijkse leven. Ook sieraden van stenen en/of parels en zilverdraad.
Hélène Derkx bewerkt textiel ‘met een verleden’ met krijt, verf, druktechnieken of manipuleert de stof met hitte en vertelt zo een ander verhaal. Zij heeft een nieuwe techniek ontwikkeld die zij Filisme noemt, bij deze techniek bereikt een 2D werk een bijna 3D effect.

Ankie Koopmans- de Vos is gespecialiseerd in portret tekenen, geposeerd of vanaf foto’s. Haar vrije acrylschilderijen zijn geïnspireerd door licht en water. Daarnaast maakt zij beelden van keramiek of steen. Bovendien tekent zij uw ogen in 15 minuten.

De expositie is dagelijks te bezoeken van 11.00 – 17.00 uur.