Authentieke Ringrijderij is terug in Blokzijl

Blokzijl staat alweer aan de vooravond van een prachtig evenement, namelijk de jaarlijkse ringrijderij met uitsluitend authentieke voertuigen. De ringrijderij wordt gehouden op zaterdagavond 10 augustus a.s. op het parkoers dat is uitgezet aan de Noorderkade. Het evenement begint om 19 uur met een rondrit door het pittoreske stadje Blokzijl. Om 19.30 zullen de eerste combinaties op het parkoers verschijnen.
Het is alweer de 20e editie van dit evenement. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van de Vereniging voor Toeristisch en Recreatief Belang Blokzijl (VTRB), dit in nauwe samenwerking met de Friese Aanspanning. De deelnemers zijn allemaal in het bezit van een authentiek rijtuig en ook dienen ze te verschijnen in een bijpassend kostuum, zowel de koetsier als ook de steekster en eventuele bijrijders. Er zijn voor de prijswinnaars weer een aantal mooie prijzen beschikbaar. Het gaat uiteraard om de meeste punten bij het ringsteken, maar ook hoe e.e.a. gepresenteerd wordt.
Let op: Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld, zodat dit evenement ook volgend jaar weer georganiseerd kan worden.