Blokzijl Klassiek annuleert concerten in 2020

Nu het aantal bezoekers van een concert weer is beperkt tot maximaal 30 personen heeft Blokzijl Klassiek besloten om de concerten voor de rest van dit jaar te annuleren. Het is helaas niet mogelijk om bij een zo laag aantal bezoekers een concert te organiseren. Het bestuur betreurt dat we deze beslissing hebben moeten nemen; we hadden een mooi alternatief programma voor 100 bezoekers en de start met het Matangi Kwartet op 11 oktober zag er al goed uit, maar nu gaat het weer mis.

Het bestuur van Blokzijl Klassiek heeft ondanks alle budgettaire beperkingen, toch een mooi programma samengesteld voor het nieuwe seizoen, mede dankzij vrijwillige bijdragen van onze  sponsoren. Want hoewel we aan de sponsoren hebben gezegd dat we flexibel willen blijven en geen garanties kunnen geven voor een ongestoord verloop van het concertseizoen zijn vele sponsoren toch bereid geweest een financiële bijdrage toe te zeggen.
De Veiligheids Regio en de Gemeente Steenwijkerland willen voor onze concerten geen uitzondering maken en daarmee vervalt de mogelijkheid om concerten te organiseren. Er zijn nog wel andere opties overwogen, maar om verschillende redenen zijn die afgevallen. Wat onze concerten zo uniek maakt is de combinatie van kwaliteit van musici, de sfeer en de akoestiek van de Grote Kerk. Deze elementen zijn aan elkaar verbonden en daaraan willen we vasthouden.
En voor alles geldt, de veiligheid van musici en bezoekers staat voorop!. Om die reden nemen we even afstand en zullen we eind november gaan bekijken of en wanneer we in het nieuwe jaar weer verder gaan. Want zodra het weer kan (in elk geval met tenminste 100 bezoekers) pakken we de draad zeker weer op!

We vertrouwen erop dat onze bezoekers deze beslissing begrijpen en hopen elkaar weer in goede gezondheid te treffen zodra dat weer kan.

Voor meer informatie: www.blokzijlklassiek.nl en/of a.jager@blokzijlklassiek.nl