Evenementen

nov
19
vr
Lights in Blokzijl (gaat niet door ivm Coronamaatregelen)
nov 19 @ 18:00 – 22:00

Opnieuw Lights in Blokzijl

Na de succesvolle eerste editie zal er In november 2021 Lights in Blokzijl opnieuw worden georganiseerd door BERLUX lighting design. Lights in Blokzijl bestaat uit een aantal onderdelen: Internationale lichtworkshop van 15 november t/m 19 november. Op 5 locaties in Blokzijl wordt er in 5 dagen een lichtkunstwerk ontworpen en gebouwd. Er worden lichtontwerpers uitgenodigd om een team te leiden en ieder team bestaat uit studenten en professionals die allen geïnteresseerd zijn in licht en verlichten. Deelnemers hebben diverse achtergronden en komen uit de architectuur-, vormgevings-, kunst- en lichtbranche. Het doel van deze educatieve ervaring dat deelnemers in staat zijn een lichtconcept uit te werken tot een tastbaar resultaat. Er zal getest worden met materialen en verlichting maar ook in een groep samen gewerkt dienen te worden. Een workshopweek is dan ook een zeer enerverende ervaring voor iedereen!

Op 19 november wordt er een Engeltalig lichtcongres georganiseerd. Gedurende deze dag geven top-sprekers vanuit de wetenschap, architectuur en lichtontwerp presentaties over licht gerelateerde onderwerpen. Het afsluitende onderdeel van het congreszijn de presentaties van de 5 workshop teams die ieder het lichtconcept van het door hun gebouwde lichtkunstwerk zullen presenteren.
Na het congres is er op 19 november aan het begin van de avond de grote opening van het lichtfestival. Alle lichtkunstwerken zullen worden aangezet en iedereen kan de resultaten bewonderen. Van 19 t/m 28 november zijn de lichtkunstwerken voor iedereen gratis te bezoeken en worden er diverse extra activiteiten georganiseerd.

Meer info op www.lightsinblokzijl.nl

Monoloog ‘Eerste Liefde’ in ’t Lam
nov 19 @ 20:15 – 21:45

Eerste liefde is een kort verhaal van de Ierse schrijver en dichter Samuel Beckett (1906-1989).  Eerste Liefde (premier amour) is een ontroerend en merkwaardig liefdesverhaal van een man die vertelt over zijn eerste en enige liefde. Hoewel het oorspronkelijk geen toneeltekst is, werd het in 1995 door regisseur Ger Thijs vertaald en succesvol op toneel uitgevoerd.

Krisjan Schellingerhout studeerde in 2010 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Hij was betrokken bij diverse producties van onder meer Orkater, Onafhankelijk Toneel, Toneelgroep Maastricht, Toneelmakerij, Het Zuidelijk Toneel, Toneelschuur, YoungGangsters en Theater Utrecht. Hij speelde Eerste Liefde tijdens het Monologenfestival in Amsterdam in juni van dit jaar. De eindregie is van Bram van der Kelen.

T Lam ontmoet: Eerste Liefde, monoloog van Samuel Beckett door Krisjan Schellingerhout. Vrijdag 19 november. t Lam, Breestraat 2 in Blokzijl
Aanvang: 20.15 uur. € 7,50 per kaartje.

Reserveren noodzakelijk: karin@karinklomp.nl

dec
2
do
Film ‘Everlasting moments’ in ’t Lam
dec 2 @ 20:00 – 22:00

De film Everlasting moments speelt in Zweden aan het  begin van de twintigste eeuw. Het huwelijk van Maria (Heiskanen) met dokwerker Sigrid (Persbrandt) is niet bepaald  goed te noemen; hij zuipt, hij gaat vreemd en hij slaat haar in elkaar. Maria vindt troost door te experimenteren met een in een loterij gewonnen fotocamera. Ze blijkt talent te hebben. De oude Zweedse meester Troell, een Europese filmauteur die al ruim veertig jaar rustig bouwt aan zijn oeuvre, baseerde het scenario op een waargebeurd familieverhaal.

Film in t Lam: Everlasting Moments
Donderdag 2 december
t Lam, Breestraat 2 in Blokzijl

Aanvang: 20.00 uur
€ 7,50 per kaartje.

Reserveren noodzakelijk: karin@karinklomp.nl

feb
3
do
Film in ’t Lam
feb 3 @ 20:00 – 22:00

Hors normes – Olivier Nakache en Eric Toledano, Frankrijk, 114 minuten

Het Franse regisseursduo Nakache en Toledano, vooral bekend van de hit Intouchables (2011), is gespecialiseerd in feelgoodfilms over ernstige thema’s. Hors normes (internationale titel: The Specials) is geen uitzondering. We volgen Bruno (Cassel), die een opvanghuis voor zwaar autistische kinderen leidt, en zijn goede vriend Malek (Kateb), die kansarme jongeren opleidt tot begeleiders van die kinderen. Saillant detail: Bruno is orthodox-joods, Malek islamiet. Qua plot heeft dit op waarheid beruste drama weinig om het lijf, maar de ondanks-alles-optimistische toon is bijzonder aanstekelijk en er wordt prachtig gespeeld, zowel door de professionele als niet-professionele (autistische) acteurs. Bron: VPRO Cinema

Onder voorbehoud maatregelen mbt Corona

 

feb
25
vr
T Lam ontmoet
feb 25 @ 20:15 – 21:45

Concert met liedjes van Jules de Corte

De Corte & Consorten

Jules de Corte (1924-1996) was musicus, tekstdichter en zanger. Zeg maar: een singer-songwriter van zijn tijd. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door liedjes als ’Ik zou wel eens willen weten’ en ’De vogels’. Zonde om die liedjes te laten verstoffen, vindt zoon Ernst. Met zijn optredens brengt hij het werk van zijn vader opnieuw onder het publiek. Maar hij zingt vooral nummers die ook in deze tijd passen. Hij wordt begeleid door pianist Izak Boom en bassist Pieter Althuis. Het drietal noemt zich De Corte & Consorten. „Die naam was nog een idee van mijn vader.”

In een interview vertelt Ernst hoe hij ertoe kwam om de goed geschreven teksten en muziek van zijn vader te gaan vertolken: https://www.ed.nl/deurne/ernst-de-corte-ik-voel-mijn-vader-als-ik-zijn-liedjes-zing~a0103921/.

En hier vindt u één van de liedjes die Ernst zingt met De Corte en Consorten, opgenomen tijdens een optreden van Tijd voor Max (niet persé vertolkt op 25 februari in t Lam ontmoet): https://www.youtube.com/watch?v=Jsw3vz5OTAc.

Reserveren (geen betaling vooraf nodig) is nu al mogelijk: karin@karinklomp.nl
Entree: 7,50 p.p. Als men gereserveerd heeft ontvangt men steeds een week vóór de activiteit meer informatie (onder voorbehoud Corona-maatregelen).

jun
11
za
Muziekfestival Blokzijl
jun 11 @ 15:00 – 22:00

Uiteraard met inachtneming van de ontwikkelingen van Corona, staat voor dit jaar het Muziekfestival Blokzijl weer op het programma. Datum: 11 juni. Locatie: de Havenkolk. Tijdstip en andere informatie volgen later. Wel zijn al enkele namen bekend die de line-up zullen vormen op de 11e. Nieuwsgierig? De voorzitter van Blokzijl Events, Klaas Steenbeek, onthult er alvast een paar de Facebookpagina van de organisatie: klik hier voor meer info.