Evenementen

feb
3
do
Film in ’t Lam
feb 3 @ 20:00 – 22:00

Hors normes – Olivier Nakache en Eric Toledano, Frankrijk, 114 minuten

Het Franse regisseursduo Nakache en Toledano, vooral bekend van de hit Intouchables (2011), is gespecialiseerd in feelgoodfilms over ernstige thema’s. Hors normes (internationale titel: The Specials) is geen uitzondering. We volgen Bruno (Cassel), die een opvanghuis voor zwaar autistische kinderen leidt, en zijn goede vriend Malek (Kateb), die kansarme jongeren opleidt tot begeleiders van die kinderen. Saillant detail: Bruno is orthodox-joods, Malek islamiet. Qua plot heeft dit op waarheid beruste drama weinig om het lijf, maar de ondanks-alles-optimistische toon is bijzonder aanstekelijk en er wordt prachtig gespeeld, zowel door de professionele als niet-professionele (autistische) acteurs. Bron: VPRO Cinema

Onder voorbehoud maatregelen mbt Corona

 

feb
25
vr
T Lam ontmoet
feb 25 @ 20:15 – 21:45

Concert met liedjes van Jules de Corte

De Corte & Consorten

Jules de Corte (1924-1996) was musicus, tekstdichter en zanger. Zeg maar: een singer-songwriter van zijn tijd. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door liedjes als ’Ik zou wel eens willen weten’ en ’De vogels’. Zonde om die liedjes te laten verstoffen, vindt zoon Ernst. Met zijn optredens brengt hij het werk van zijn vader opnieuw onder het publiek. Maar hij zingt vooral nummers die ook in deze tijd passen. Hij wordt begeleid door pianist Izak Boom en bassist Pieter Althuis. Het drietal noemt zich De Corte & Consorten. „Die naam was nog een idee van mijn vader.”

In een interview vertelt Ernst hoe hij ertoe kwam om de goed geschreven teksten en muziek van zijn vader te gaan vertolken: https://www.ed.nl/deurne/ernst-de-corte-ik-voel-mijn-vader-als-ik-zijn-liedjes-zing~a0103921/.

En hier vindt u één van de liedjes die Ernst zingt met De Corte en Consorten, opgenomen tijdens een optreden van Tijd voor Max (niet persé vertolkt op 25 februari in t Lam ontmoet): https://www.youtube.com/watch?v=Jsw3vz5OTAc.

Reserveren (geen betaling vooraf nodig) is nu al mogelijk: karin@karinklomp.nl
Entree: 7,50 p.p. Als men gereserveerd heeft ontvangt men steeds een week vóór de activiteit meer informatie (onder voorbehoud Corona-maatregelen).

jun
11
za
Muziekfestival Blokzijl
jun 11 @ 15:00 – 22:00

Uiteraard met inachtneming van de ontwikkelingen van Corona, staat voor dit jaar het Muziekfestival Blokzijl weer op het programma. Datum: 11 juni. Locatie: de Havenkolk. Tijdstip en andere informatie volgen later. Wel zijn al enkele namen bekend die de line-up zullen vormen op de 11e. Nieuwsgierig? De voorzitter van Blokzijl Events, Klaas Steenbeek, onthult er alvast een paar de Facebookpagina van de organisatie: klik hier voor meer info.