Combinatie Reijenga Winnaar Authentieke Ringrijderij 2016

De combinatie Reijenga  met steekster Wilma Reijenga uit Joure is afgelopen zaterdagavond glorieus winnaar geworden van de 18e editie van de jaarlijkse ringrijderij in Blokzijl, deze combinatie behaalde als enigste combinatie het maximaal aantal punten van 40.

Rijen dik stond het publiek wederom aan de havenkolk van Blokzijl te kijken naar dit prachtige evenement welke georganiseerd werd door de plaatselijke VTRB in samenwerking met de Friese Aanspanning, weer meer publiek dan vorig jaar aldus dhr. Lassche van de organiserende VTRB, en daar doen wij het toch voor.

Een 15 tal combinatie hadden zich opgegeven, waarbij reeds eerdere winnaars van voorgaande edities o.a. combinatie J. van Gunst uit Oldemarkt. Deze eindigde dit keer op een 3e plaats in de totale rangschikking met 36 punten van de totaal te scoren 40 punten.

Hoe dicht de combinatie bij elkaar eindigden blijkt wel uit het feit dat de combinatie van Wilco Zijlstra met als steekster Hillie Zijlstra als 2e eindigde met een totaal aantal punten van 39.

Als 3e eindigde dus de combinatie J. van Gunst uit Oldemarkt. Een barrage was  nodig om de 4e en 5e  deze werd gewonnen door de combinatie H. ter Schure uit Ouwsterhaule. En de 5e plaats was voor Joh. Landsheer uit Warten.

De prijsuitreiking werd gedaan namens de Rabobank Staphorst-Meppel-Steenwijkerland Door dhr. Fijko Roozeboom. De bank was ook dit jaar weer hoofdsponsor van dit evenement.

Ook werd er nog gestreden om de prijzen van het schoonste geheel Friese- en Overige rassen. Deze prijzen gingen naar combinatie van Gunst  uit Oldemarkt en combinatie Woudstra  uit St. Nyk.

Al met al een zeer geslaagd evenement, welke volgend jaar weer op de kalender zal staan gezien de grote publieke belangstelling welke rondom de prachtige havenkolk stond.