Blokzijler meren-wandeltocht op 26 maart

Dit evenement is voorbij.

Blokzijler meren-wandeltocht op 26 maart

Na twee jaar coronaperikelen mag er eindelijk weer een evenement georganiseerd worden. Landelijk bekend is de Blokzijler Merentocht op de schaats, die duizenden deelnemers uit binnen- en buitenland naar het zuiderzeestadje Blokzijl trekt. De kans lijkt echter groot dat de schaatsen dit jaar in de doos blijven zitten. Om toch kennis te maken met het prachtige natuurgebied rondom Blokzijl organiseert de activiteitencommissie van MFC “de Ploats” voor de tiende keer de Blokzijler merentocht te voet. Dit wandelfestijn vindt plaats op 26 maart a.s.
De route van deze jublieumeditie leidt de deelnemers door de Weerribben en Wieden. Het zijn exact dezelfde routes waar tien jaar geleden mee werd begonnen. Spil in deze wandeltocht blijft Blokzijl, wat als start en finishplaats een fantastische entourage biedt. Op de route liggen verscheidene horecagelegenheden waar u voor een natje en een droogje terecht kunt. Ook de EHBO staat op diverse locaties klaar om uw blaren of andere klachten zo goed mogelijk te behandelen..

Alle deelnemers worden verwelkomd met een heerlijk kopje koffie of thee. Ook is er een gedetailleerde routekaart voor elke wandelaar + herinnering. Onderweg krijgt u nog een appeltje voor de dorst aangeboden. Ontdek het grootste aaneengesloten moerasgebied van Europa in de kop van Overijssel waar natuur en gezelligheid hand in hand gaan.

Informatie over de tocht:
Er zijn routes van 10, 15, 25, 30 en 40 km.
Starttijden 10, 15 en 25 km vanaf 9.00 uur.
Starttijden 30 en 40 km vanaf 7.30 uur.
Inleg is € 6.- voor volwassenen en € 3.- voor kinderen tot 12 jaar.
Start alle routes: MFC “de Ploats”, Groenestraat 18, Blokzijl
Tel. 0527-291229 mob. 06-46785888.

26 maart 2022 Gehele Dag Activiteit

Toevoegen aan agenda

Aankomende evenementen

error: Content is protected !!