Glasvezel in Blokzijl

Robert Holman, inwoner van Blokzijl, zet zich in als ambassadeur voor Glasvezel buitenaf. Hij vindt het belangrijk dat er glasvezel komt in Blokzijl en loopt graag een stapje harder om buurtbewoners daar ook van te overtuigen. ,,In Blokzijl hebben we momenteel een prima internetverbinding, maar of deze goed genoeg is voor de toekomst betwijfel ik’’, aldus Holman. ,,Zelf doe ik steeds meer online en dat zie ik ook veel om me heen”, vertelt hij: “Ouderen wonen steeds langer thuis, jongeren willen ongestoord kunnen gamen, mensen werken thuis. Daar is een stabiel netwerk voor nodig.”
Glasvezel kan oneindige hoeveelheden data aan en omdat elke woning een eigen glasvezel krijgt, is er nooit sprake van overbezetting. Volgens Robert is daarom nu een unieke kans voor Blokzijl om over te gaan op glasvezel. Mensen hoeven alleen over te stappen naar een andere provider, de aansluiting is verder gratis. “Waarom zou je het niet doen?” vindt Robert.

Lastig om te kiezen

Robert hoort van sommige buurtbewoners dat ze het lastig vinden om te kiezen en dat mensen opzien tegen de overstap. Hij begrijpt dat en zegt dat het belangrijk is om je goed te verdiepen of je te laten adviseren. “Er is voldoende hulp!” zegt Robert. “Mensen kunnen altijd bij mij terecht, maar nog beter is het om contact op te nemen met een van de lokale verkopers in de buurt. Die weten van de hoed en de rand van alle providers en adviseren graag. Binnenkort vindt een gezamenlijke aanmeldbijeenkomst plaats. Daar kunnen mensen zich laten adviseren en eventueel direct een abonnement afsluiten! De bijeenkomst is op maandag 9 september van 19.30 uur tot 21.30 uur in de Ploats.”