Kerst in Blokzijl

Geef licht, deel licht

Kerst zal dit jaar voor iedereen anders dan anders zijn. De twee kerkgemeenten in Blokzijl hebben daarom gezocht naar heel verschillende activiteiten en diensten, die voor iedereen goed en ‘veilig’ te bezoeken zijn. Er zijn activiteiten buiten, zoals een inzamelingsactie en een wensboom. En veel activiteiten en diensten zijn digitaal te bezoeken, dus u kunt ze op afstand bijwonen. U bent van harte welkom. Onder het motto: geef licht, deel licht.

Hieronder vindt u ze op een rijtje:

Inzamelingsactie Voedselbank Steenwijkerland

Zaterdag 12 december a.s. van 10.00 tot 16.00 uur kunt u diverse levensmiddelen brengen naar het pleintje voor de Grote Kerk in Blokzijl. Er is vooral behoefte aan blikken soep, jam, pindakaas, houdbaar broodbeleg, macaroni en rijst. Een financiële bijdrage is ook welkom.

Locatie: plein Grote Kerk Blokzijl
Zaterdag 12 december van 10.00 – 16.00 uur

Openstelling Grote Kerk en ’t Lam Blokzijl

Op 12 en 19 december van 10.00 tot 16.00 uur is er gelegenheid om beide kerken te bezoeken en te wandelen door Blokzijl. In het Lam wordt uitgelegd hoe een “comforter” wordt gemaakt. Het is mogelijk om op 12 en 19 december mee te helpen bij het maken van zo’n lappendeken. Uiteraard op afstand en in kleine groepjes. De kerk is open van 10.00 – 16.00 uur (zaterdag 19 december tot 15.00 uur).
De Grote Kerk is in kerstsfeer gebracht met medewerking van de jeugd en vrijwilligers. Ook is er de mogelijkheid om een kaarsje te branden. Dit jaar komt er ook buiten een kerstboom. Deze boom wordt een wensboom. Laat je wens achter in de wensbus en je wens wordt opgehangen in de wensboom. In de kerknachtdienst is er aandacht voor alle wensen.

Kinderkerstfeest

In Scheerwolde wordt er een activiteit voor de kinderen georganiseerd. Wat? Dat is nog een verrassing. Dit jaar is er ook een unieke samenwerking tussen de beide scholen in Blokzijl. De groepen 5 en 7 gaan een musical uitvoeren. De musical is te bekijken via www.kerkdienstgemist.nl vanaf zondag 20 december.

Kerst in ’t Lam “Voorbij de angst”

Ook dit jaar weer, een paar dagen voor Kerst, een bijzondere bijeenkomst met verhalen en muziek in ’t Lam. Andries Bakker (verhalenverteller) en Nynke Poelsma (piano en zang) zullen in het sfeervolle kerkje aan de Breestraat op bescheiden en positieve wijze even wat kleur brengen aan deze donkere tijd. Vanwege de regels zal een klein publiek van 30 personen op zaterdag 19 december, 19.30 uur welkom zijn in de kerk. Aanmelding is nodig. Mocht er meer belangstelling bestaan dan wordt een extra bijeenkomst gehouden op zaterdag 19 december om 16.00 uur.
Aanmelding vóór 17 december via de website van de Doopsgezind Blokzijl (https://www.doopsgezindblokzijl.nl/contact/), per mail (jannekekikstra@planet.nl) of bel naar 06 122 531 90.
Locatie: kerkgebouw ’t Lam, Breestraat 2, Blokzijl

Diensten

Kerstnachtdienst

M.m.v. een ensemble van de Vollenhoofsch Fanfare uit Vollenhove. Thema: Geef de vrede een gezicht. Met ds. Jelle Vonk.
Donderdag 24 december om 21.00 uur
Locatie: Grote Kerk, Blokzijl

Gezinsdienst Eerste Kerstdag

m.m.v. een ensemble van de Christelijke Muziekvereniging De Bazuin Wetering uit Scheerwolde. Met ds. J. Vonk.
Vrijdag 25 december 10.00 uur
Locatie: Grote Kerk, Blokzijl

Oudejaarsoverweging

Met ds. Jelle Vonk. Donderdag 31 december 19.30 uur.
Locatie: Grote Kerk, Blokzijl 

Nieuwjaarwensen

Met ds. Jelle Vonk
Zondag 3 januari  10.00 uur
Locatie: Grote Kerk, Blokzijl

Deze diensten zijn online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl en het is mogelijk om de dienst bij te wonen. Een beperkt aantal bezoekers is welkom. Kijk op de website van www.kerkblokzijl.nl voor de mogelijkheden om je aan te melden voor een dienst. Alle activiteiten bieden we coronaproof aan.

Voor meer informatie:
www.doopsgezind.nl
www.kerkblokzijl.nl