Mattenschippersrace zoekt organisatietalent 

Het comité dat al 22 jaar lang de Mattenschippersrace in Blokzijl organiseert, is op zoek naar nieuw organisatietalent. Het is tijd om het stokje aan anderen over te dragen, vinden Reijer Blankenspoor, René Hakkers en Jasper Klarenbeek. De afgelopen jaren hebben zij al diverse malen een oproep gedaan, maar tot dusver hebben zich geen geschikte kandidaten gemeld.

De Mattenschippersrace is een zeilwedstrijd voor klassieke vrachtschepen, zoals skûtsjes, tjalken en aken. De race voert de deelnemers vanuit Blokzijl door de kop van Overijssel met een tussenstop in Zwartsluis. Meer informatie over de race is te vinden op www.mattenschippersrace.nl.

Geschikte kandidaten voor het wedstrijdcomité moeten aan enkele eisen voldoen. Om te beginnen moeten ze affiniteit hebben met, of op z’n minst geboeid worden door het wereldje van ‘de bruine vloot’. Daarnaast is het belangrijk dat je woont in Blokzijl of directe omgeving. Een van de opvolgers zal zich vooral bezig moeten houden met het regelen van alle vergunningen en een ander krijgt de communicatie met de pers (voor, tijdens en na de wedstrijd) in het pakket. Het maken van boeiende foto- en videobeelden is daarnaast een belangrijke taak, bij voorkeur in combinatie met de berichtgeving op social media. Tenminste één, maar bij voorkeur twee comitéleden kunnen zelfstandig een motorsloep besturen om tijdens de race het wedstrijdveld te volgen.

Wie interesse heeft, kan contact opnemen met het wedstrijdcomité: info@mattenschippersrace.nl. Sponsor Lens Nekeman van Interfloor in Zwartsluis is bereid de wedstrijd te blijven steunen als geschikte kandidaten zich melden.