Première ‘Lights in Blokzijl’

In de donkere decembermaand van 2019 zal er voor de eerste maal “Lights in Blokzijl” worden georganiseerd door BERLUX lighting design. Het evenement wordt het zusje van het Zweedse Lights in Alingsås wat dit jaar voor de 20e keer georganiseerd zal worden en erg succesvol is. 

Lights in Blokzijl bestaat uit een aantal onderdelen: een internationale lichtontwerpworkshop van 6 december t/m 11 december. Op 6 locaties in Blokzijl zal er gedurende 5 dagen een lichtkunstwerk ontworpen en gebouwd worden. Er worden internationale lichtontwerpers uitgenodigd om een team te leiden en ieder team bestaat uit 10 studenten en professionals die allen geïnteresseerd zijn in licht en verlichten. Deelnemers hebben diverse achtergronden en komen uit de architectuur-, vormgeving-, kunst- en lichtbranche. Het doel van deze educatieve ervaring is dat deelnemers in staat zijn een lichtconcept uit te werken tot een tastbaar resultaat. Er zal getest worden met materialen en verlichting maar ook dient er in een groep samen gewerkt te worden. Een workshopweek is dan ook een zeer enerverende ervaring voor iedereen! 

Op 11 december wordt er een Engelstalig lichtcongres gehouden. Gedurende deze dag geven topsprekers vanuit de wetenschap, architectuur en lichtontwerp presentaties over lichtgerelateerde onderwerpen. Het afsluitende onderdeel van het congres zijn de presentaties van de 6 workshopteams die ieder het lichtconcept van het door hun gebouwde lichtkunstwerk zullen presenteren. Na afloop van het congres is er op 11 december aan het begin van de avond de grote opening. Alle lichtkunstwerken zullen worden aangezet en iedereen kan de resultaten bewonderen. Van 12 t/m 22 december zijn de lichtkunstwerken voor iedereen te bezoeken en worden er diverse extra activiteiten georganiseerd. Op woensdag 17 april 2019 houden we een informatieavond in de Ploats.

Tijdens deze informele avond worden belangstellenden bijgepraat over de huidige plannen. Er zal meer informatie zijn over de achtergronden, de locaties, de logistiek en de organisatie van dit internationale evenement. Ontvangst vanaf 19.30. Locatie: de Ploats. 

Website voor meer info: www.lightsinblokzijl.nl