Sint en Pieten trakteren Blokzieligers

Afgelopen week hebben de bewoners van Blokzijl en omstreken visite gehad van de “bezorgpieten” en werd hen persoonlijk een mooi gevulde enveloppe overhandigd. Al bij het overhandigen waren de reacties zeer enthousiast. Heel Blokzijl is aan het memory geslagen welke in de enveloppe zat samen met een kleurplaat en een lekkernij. Prachtige foto’s van Sinterklaasintochten in Blokzijl door de jaren heen staan gedrukt op de memorykaartjes. Daarmee is het niet alleen leuk om het spel te spelen maar ook om herinneringen op te halen. Zo zien we de Sint van heel vroeger door de straten van Blokzijl gaan, ja zelfs een intocht op de schaats zit er bij. De laatste jaren komt de Sint met zijn Pieten in het donker aan in Blokzijl en dat levert natuurlijk ook prachtige foto’s op. Dit jaar geen intocht, maar om het Sinterklaasgevoel te behouden besloot de Sinterklaascommissie van Blokzijl samen met de Sint ieder huis een cadeautje te geven. Verder was er een speurtocht voor de kinderen, waarvan op 4 december de prijsuitreiking zal plaatsvinden..

Een grote dank gaat uit naar Coop Veenstra uit Blokzijl voor het beschikbaar stellen van de lekkernijen, Allette Holman fotografie voor de foto’s van de afgelopen jaren. De foto’s uit de oude doos beschikbaar gesteld door Klaas Bergkamp en Drukkerij Kuiper voor al het drukwerk.

Er zijn voor de mensen die nog op zoek zijn naar een leuk cadeau die ze willen geven met Sinterklaas of het memoryspel mis zijn gelopen doordat ze niet in Blokzijl wonen nog een aantal te koop. Voor € 4,50 kun je ze bestellen via de facebookpagina Sinterklaascommissie Blokzijl of bel 06-51933978 voor meer informatie.