Sinterklaas intocht 24 november 17:45 uur Havenkolk Blokzijl

Het Publiek zal zaterdag 24 november rond te klok van 17:45 uur weer staan te popelen van ongeduld. Het zijn in Blokzijl niet alleen de kinderen met een bonzend hart. Nee de traditie leeft voort, in een donker Blokzijl zullen ook de ouderen zenuwachtig aan de kades staan te wachten op
wat komen zal. De klok slaat straks 6 keer en dan zullen ze daar toch moeten aankomen uit de nacht…

Lichtjes worden ontstoken, gordijnen blijven deze avond allemaal open en alle lichten in de huizen gaan aan, om die beste man met zijn pieten een warm welkom te heten in Blokzijl.

In de verte klinken daar al de welbekende klanken, en alleen daardoor wordt het langs de kade weer een stukje warmer. Het lange wachten wordt ruimschoots vergoed, hoe de Sint Blokzijl binnenvaart. Alleen hier kan dat zou je bijna zeggen. Het bengaalse vuur, de mystiek van de nacht en dan de magie van Blokzijl met zijn havenkolk erbij. Veel, heel veel mensen willen dit niet missen en groot gelijk hebben ze.

Na het welkom op de steiger door Burgemeester Rob Bats zal Sinterklaas op zijn paard nog een prachtige rondrit door Blokzijl beleven. Met het geluid van de Banda Petes voorop gaat het allemaal beginnen. Een groet aan de ouderen in de Vierhoek wordt natuurlijk niet vergeten en dan hopen we met zijn allen dat de Banda Petes nog een leuke show voor ons in petto heeft halverwege de tocht.

De rondrit zal eindigen in MFC de Ploats, waar iedereen welkom is om een praatje, een fotomoment, of bijvoorbeeld een liedje te zingen voor Sinterklaas. Een dansje met de pieten maken moet er vast ook nog wel in zitten. De prijsuitreiking zijn van de grote verloting en de kleurplaten van de kinderen van de basisscholen van Blokzijl welke in de week voorafgaand zijn uitgedeeld en ingeleverd zal ook hier deze avond plaatsvinden. Loten zijn op de avond van de intocht tevens nog te verkrijgen. Het heerlijk avondje is in aantocht…