Home

Menu

Home

Menu

Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis beleeft succesvolle première

In het authentieke Overijsselse stadje Blokzijl ging woensdagavond 12 juni Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in première. De muzikale voorstelling is geïnspireerd op de legende van Kaatje en het 50-jarig bestaan van sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis. Het aanwezige publiek liet na afloop weten geraakt te zijn door prachtige zang. Veel lovende woorden voor de meerstemmige koorzang, solo’s en duetten van onder andere Marion Mulder als Kaatje en Joran Schuijn als haar geliefde Hilbert. De passie was voelbaar. Ook vertelden tal van bezoekers dat ze een zeer vermakelijke avond hebben beleefd in de unieke setting aan de sluis en De Kolk. “Een kunststukje in de regio, dat zeker de moeite waard is om voor (om) te rijden.” en “aankomende vrijdag ga ik nog een keer kijken!” Met al 5200 kaarten op de teller en nog een kleine 200 kaarten te verkopen belooft het een succes te worden.
Dit zesde theaterspektakel van M.O.L. Producties beleefde maandag en dinsdag een kletsnatte doorloop en generale repetitie en met de technische uitdagingen van de unieke locatie is het creative team met haar vele vrijwilligers een flinke uitdaging aangegaan. Na vanavond kan iedereen terugkijken op een zeer geslaagde première en eerste voorstelling in de reeks van acht.
Het drijvende podium in de sluis dat dienstdoet als de herberg van Kaatje in combinatie met het humoristische script, geschreven door Bouke Oldenhof die nog niet eerder voor M.O.L. geschreven had, geven een nieuwe verrassend effect aan deze M.O.L. productie.
De muziek wordt live gespeeld door een speciaal voor het stuk samengestelde live band van professionele muzikanten. Ook is er een projectkoor dat iedere avond uit zo’n 80 mannen en vrouwen bestaat, dat zingt en figureert.
Theaterspektakel Kaatje bij de sluis is een productie van Stichting M.O.L. (Meenthe op locatie) met Bidfood vestigingen Meppel, Drachten, Groningen en Hengelo als hoofdsponsor en is nog slechts zeven keer te zien tussen 12 en 22 juni in Blokzijl. Tickets zijn te koop via www.theaterspektakelkaatjebijdesluis.nl


Foto: Alette Holman

Algemene pagina's