Evenementen

jul
1
za
Motorevenement @ Circuit Scheepsdiep
jul 1 @ 10:00

Motorevenement
zaterdag 1 juli trainingen vanaf 10.00 uur, wedstrijden 50 cc tot 500 cc + zijspan start 12.00 uur.

Locatie:
Blokzijl circuit scheepsdiep

Kosten & Kaartjes
gratis, ook rennerskwartier gratis te bekijken, catering aanwezig.

Blokzijls Motorevenement @ Industrieterrein
jul 1 @ 12:00
Blokzijls Motorevenement @ Industrieterrein

In samenwerking met de H.M.V. demo’s van klassieke race motoren van 50 cc tot zijspan en natuurlijk onze lokale helden, B.Buis/L de Vries op hun motoren, ze rijden allemaal 2 keer. Er komen 8 verschillende klassen aan de start, toegang is gratis. Catering wordt weer verzorgd door T.Galema

jul
2
zo
Tweede editie Preuvenement Blokzijl @ Centrum
jul 2 @ 12:00 – 18:00

Na het succes van vorig jaar, zal ook dit jaar het Preuvenement Blokzijl georganiseerd worden. Op zondag 2 juli a.s. bent u van harte welkom om te genieten van heerlijke gerechtjes van de restaurants van Blokzijl en haar directe omgeving.

Deze horecaondernemers zullen zich van 12:00 uur tot 18:00 uur culinair presenteren in het historische centrum. Bezoekers kuieren door het schilderachtige decor van Blokzijl naar verschillende locaties om de sfeer en – speciaal voor het evenement bereide – gerechten te proeven. Dat het palet van de gerechten zeer afwisselend zal zijn, is te danken aan de verschillende stijlen waarin de culinaire kunstenaars koken: van snackbar tot michelinster. De finishing touch van elk gerecht kan gezocht worden in een bijpassend drankje dat (tegen betaling) op de locatie verkrijgbaar is.

Tijdens de route kunt u zomaar getrakteerd worden op een ‘muzikale lekkernij’. Ook is het weer de bedoeling dat er ruimte gemaakt wordt voor een kwalitatieve streekmarkt.

Natuurlijk is er aan onze jongste gasten gedacht: tijdens deze dag is er voor hen genoeg lekkers te eten en zal er voor het nodige vertier gezorgd worden.

Kaarten voor het preuvenement zijn voor een scherp tarief, namelijk €25,- per stuk,  in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle deelnemende horecabedrijven en online, via preuvenement@gmail.com.

Deelnemende bedrijven:

Kaatje bij de Sluis, Geertien Muggenbeet,  Sluiszicht, Auberge aan het Hof, Prins Mauritshuis, De Halte en Tapas Barça.

Een geweldige, maar bovenal heerlijke beleving voor de bezoekers en inwoners van Blokzijl, jong en oud!

Graag tot ziens op 2 juli!

jul
8
za
Blokzijl Klassiek zomerconcert met Sintiromarus @ Grote kerk Blokzijl
jul 8 @ 20:00
Blokzijl Klassiek zomerconcert met Sintiromarus @ Grote kerk Blokzijl | Blokzijl | Overijssel | Nederland

Passie en hartstocht zijn de sleutelwoorden van het bijzondere zigeuner ensemble Sintiromarus bestaande uit Blishta Hoopman (viool), Stanislav Mitrovic (saxofoon, klarinet en zang), Andor Horvath (Bas) en Bokkie Vink (Cimbaal) . Het ensemble is opgericht in oktober 2006 en ze stonden op het Festival Classique, Vredenburg Utrecht, Philharmonie in Haarlem, Doelen Rotterdam, International Gipsy Festival Tilburg en in het Concertgebouw in Amsterdam. Ook maakte het ensemble tournees naar Frankrijk, Italië en Duitsland.

In oktober 2009 brachten zij hun 1ste CD “Latcho Drom” (goede reis) uit en in april 2015 is de 2de CD uitgebracht: “Impressions of Gipsy Life”.
Beleef door muziek en verhaal het leven van de Sinti en Roma. Sintiromarus verwekt sensatie met hun muziek vol vuur passie en hartstocht. In hun muziek beleef je de reizen, herken je de culturen waarmee de zigeuners tijdens hun trektochten kennis maakten. De hunkering, de melancholie, feesten en je even vrij als een vogel voelen klinkt door in hun virtuoos spel.

Voor meer informatie, zie http://sintiromarus.nl/

Kosten & Kaartjes
Toegang is € 10,-, kinderen € 5,-. Kaarten bestellen via www.blokzijlklassiek.nl. Bij aanvang concert in de kerk kosten de kaarten € 1,- extra. Voor Vrienden van Blokzijl Klassiek is de toegang gratis op vertoon van de Vriendenpas.

aug
12
za
Ringrijderij @ Blokzijl
aug 12 @ 19:00

12 augustus 2017 aanvang rondrit door Blokzijl 19.00 uur, daarna op het parcours Noorderkade-Kuinderstraat-Groenestraat Ringsteekwedstrijd met Authentieke Rijtuigen.

aug
19
za
Jaarmarkt Blokzijl @ Rondom Havenkolk
aug 19 @ 10:00 – 17:00

Voor prijzen voor het huren van een kraam; 0527-291514 of per mail; llassche@hetnet.nl

sep
23
za
Korenmiddag
sep 23 @ 13:00 – 17:00
Alle koren uit Blokzijl.
Er worden diverse workshops gehouden o.a. Ademsteun o.l.v. Hetty Gehring. Houding en uitstraling o.l.v. Lucie de Lange. Wat doet klank met jou o.l.v. Ditty van de Berg.
En een keer zingen bij een andere dirigent.
okt
6
vr
Korenfestival @ Paviljoen aan de havenkolk
okt 6 @ 19:30

Vrijdag 6 oktober a.s. wordt er weer een korenfestival in het paviljoen aan de havenkolk georganiseerd.  

Deelnemende koren:

  • De Kolkklanken
  • Bloxy Music
  • Guitars & Voices
  • Koopmans vrouwenkoor
  • Het Groot Blokzijl Piratenkoor
okt
7
za
Oktoberfest @ Paviljoen aan de havenkolk
okt 7 @ 18:00 – 22:00

Op zaterdag 7 oktober is het Oktoberfest in Blokzijl.

Met medewerking van: Tiroler partyband Solidair.

Aanvang 18.00, sluiting 22.00 uur.