pbblokzijl-header-nieuwsbrief4

Extra sessie stadsvisie Blokzijl


Op 6 juli vindt een extra sessie plaats voor bewoners om mee te praten over de toekomstvisie van Blokzijl. Voor aanmelden zie onderaan dit artikel.

Op 6 en 8 juni jongstleden kregen bewoners de gelegenheid om hun visie over Blokzijl niet alleen met elkaar, maar ook met de gemeente en met het bestuur van PB Blokzijl te delen. Plaats van handeling was De Ploats waar tussen de tafeldiscussies door tevens een maaltijd met elkaar werd gedeeld. Doel van de sessies is om samen te werken aan een nieuwe stadsvisie voor de komende jaren. De bevindingen worden samengevoegd met de eerdere input die veel bewoners leverden via de enquête. Op 6 juli volgt nog een ingelaste sessie voor mensen die eerder niet in de gelegenheid waren aan te schuiven. Daarna wordt een concept stadsvisie samengesteld die eerst weer zal worden voorgelegd aan de bewoners van Blokzijl, waarna de definitieve versie eveneens aan de Raad zal worden voorgelegd.

Extra sessie 6 juli.
Tijdstip 17 tot 21 uur.
Locatie: De Ploats.
Klik hier om je aan je melden.

Noorderkadeparade 2023 op 22 juli

De derde editie van de Noorderkadeparade vindt plaats op zaterdag 22 juli 2023.

Read more
Noorderkadeparade 2023 op 22 juli

On The Beach Festival Blokzijl 29 juli

Op 29 juli vindt het On The Beach Festival plaats. Klik hier voor meer info. Locatie: evenemententerrein Blokzijl

Read more
On The Beach Festival Blokzijl 29 juli

Onthulling beeld Prins Maurits

Op vrijdag 2 juni vond de onthulling van een borstbeeld van Prins Maurits van Oranje plaats. Het beeld is een geschenk van het Mauritshuis aan Blokzijl. Burgemeester Rob Bats was aanwezig bij de plechtige onthulling. Een en ander vond plaats ter gelegenheid van het 150 jaar bestaan van het Prins Mauritsweeshuis en 25 jaar Grand café Prins Mauritshuis. Reden genoeg voor Alko en Annemarie Tolner, eigenaren van het Grand café Prins Mauritshuis, om een bronzen borstbeeld laten vervaardigen door kunstenares Herma …

Read more

Grote belangstelling voor evenementen in Blokzijl


Blokzijl kan terugkijken op een paar zeer geslaagde evenementen. Eerst was er op 9 en 10 juni het Muziek Festival aan de Kolk met geweldige optredens voor een uitverkocht huis. De uitstekende weersomstandigheden hielpen uiteraard een handje mee, iets dat eveneens gold voor het Stadsfeest een paar dagen later. Van 14 tot en met 17 juni waren er op tal van locaties weer goed bezochte activiteiten. Op de Facebookpagina’s van beide evenementen kun je nog even nagenieten van al het moois.
Muziekfestival Blokzijl
Stadsfeest Blokzijl

Blokzijl landelijk in het nieuws


Het is bijna een toeristische attractie te noemen. Mensen komen van heinde en verre om de ooievaars in Blokzijl te bewonderen. Maar de vogels geven ook overlast. Het SBS-programma Hart van Nederland maakte een reportage over de ooievaars in Blokzijl. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Lid worden van Plaatselijk Belang

Om op de hoogte te blijven van allerlei activiteiten en ontwikkelingen in en rond Blokzijl en om mee te praten over diverse zaken die spelen in de samenleving, is het aan te raden om lid te worden van Plaatselijk Belang Blokzijl. Voor het luttele bedrag van 6 euro per jaar bent u al lid. Meteen doen maar? Klik dan hier om het formulier in te vullen. Het kost een minuutje van uw tijd. Alvast dank.
Klik hier voor het laatste nieuws en hier voor de evenementenkalender van Blokzijl en directe omgeving.
Plaatselijk belang Blokzijl logo
Email Marketing Powered by MailPoet