pbblokzijl-header-nieuwsbrief4

On The Beach Festival Blokzijl 29 juli

Op 29 juli vindt het On The Beach Festival plaats. Klik hier voor meer info. Locatie: evenemententerrein Blokzijl

Read more
On The Beach Festival Blokzijl 29 juli

Nieuwe richtlijnen plaatsen zonnepanelen


De gemeente heeft nieuwe richtlijnen opgesteld voor de plaatsing van zonnepanelen. Klik hier om ze in te zien.
Plaatselijk Belang Blokzijl heeft onderstaande update ontvangen van de coöperatie Steenenergie m.b.t. ontwikkelingen zonnepark Blokzijl.

Update zonnepark coöperatie Steenergie

Het is een tijd geleden dat jullie van coöperatie Steenergie en de zonneparkontwikkelingen hebben gehoord. De reden voor de stilte is dat wij wachtten op uitsluitsel van de provincie op de reactie op ons voorstel voor de vormgeving van het zonnepark …

Read more
Up-date Steenenergie mbt ontwikkelingen zonnepark

Zomaar een mooie foto van Blokzijl

Foto Alette Holman

Read more
Zomaar een mooie foto van Blokzijl

Bouwrijp maken Noordermaten start in september

De gemeente meldt dat de aanbesteding is inmiddels geweest en de aannemer bekend is. Na de bouwvak wordt gestart met het bouwrijp maken! De werkzaamheden betreffen het bouwrijp maken van het al uitgevoerde grondwerk door het aanbrengen van kabels en leidingen, riolering, verlichting en bestrating, etc. In het rood gearceerde gebied op de luchtfoto (zie foto bij artikel) wordt ook …

Read more
Bouwrijp maken Noordermaten start in september

Plaatsing uitklimtrappetjes

Op verschillende locaties in Blokzijl zijn de afgelopen tijd nieuwe zogeheten uitklimtrappetjes geplaatst, alsmede enkele units met reddingsboeien. Bijgaand een paar voorbeelden van waar deze hulpmiddelen te vinden zijn.

Read more
Plaatsing uitklimtrappetjes

Geslaagde editie Noorderkade Parade

Goed sfeertje tijdens Noordekade Parade 2023. Ondanks een paar spatjes en een enkele bui hier en daar zat de sfeer er al meteen goed in tijdens de 3e editie van de Noorderkade Parade. Met een zeer gevarieerd aanbod aan kunst, sieraden, stenen, mode en meer, aangevuld met originele eettentjes en foodtrucks en natuurlijk de zweefmolen, trok het evenement bezoekers vanuit …

Read more
Geslaagde editie Noorderkade Parade

Geen Ringrijderij, maar wel een koor

De VTRB heeft helaas moeten beslissen dat de Ringrijderij dit jaar geen doorgang kan vinden. Helaas ontbreken de financiële middelen om deze sfeervolle activiteit te laten plaatsvinden. Erg jammer natuurlijk. Daar tegenover staat echter wel een optreden van het Torenkoor uit Kampen. Dit hoog aangeschreven koor is de 12e augustus op de Zeedijk te bewonderen vanaf 20.00 uur.

Read more
Geen Ringrijderij, maar wel een koor

Lid worden van Plaatselijk Belang

Om op de hoogte te blijven van allerlei activiteiten en ontwikkelingen in en rond Blokzijl en om mee te praten over diverse zaken die spelen in de samenleving, is het aan te raden om lid te worden van Plaatselijk Belang Blokzijl. Voor het luttele bedrag van 6 euro per jaar bent u al lid. Meteen doen maar? Klik dan hier om het formulier in te vullen. Het kost een minuutje van uw tijd. Alvast dank.
Melding Openbare Ruimte

Is er iets kapot bij u in de buurt? Is er afval gedumpt? Of is er een gevaarlijke situatie ontstaan, zoals een gat in de weg? Of is de straatverlichting uitgevallen? Meld het meteen bij het meldpunt openbare ruimte. Ernstige problemen worden snel opgelost, minder dringende zaken plant de gemeente op een later tijdstip. Klik hier om naar de website van de gemeente te gaan.
Klik hier voor het laatste nieuws en hier voor de evenementenkalender van Blokzijl en directe omgeving.
Plaatselijk belang Blokzijl logo
Email Marketing Powered by MailPoet