Home

Menu

Home

Menu

Ringrijderij brengt kolk in oude sferen

Dit evenement is voorbij.

Ringrijderij brengt kolk in oude sferen

Blokzijl staat aan de vooravond van een prachtig evenement namelijk de jaarlijkse ringrijderij met uitsluitend authentieke rijtuigen. De Ringrijderij zal worden gehouden op zaterdagavond 10 augustus 2024 op het parkoers Noorderkade aan de havenkolk. Het evenement begint om 19:00 uur met een rondrit door het pittoreske stadje Blokzijl, en om 19:30 zullen de eerste combinaties op het parkoers verschijnen.
Dit jaar is er voor het eerst voorafgaand aan de Authentieke Ringrijderij een middagprogramma toegevoegd voor de kinderen. De kinderen kunnen vanaf 15:00 (tot 17:00) op een ingekort parkoers ponyrijden. Dit onder begeleiding en er zal een helm beschikbaar gesteld worden (waarbij het dragen van de helm verplicht is). Naast het ponyrijden is er voor de kinderen een springkussen aanwezig. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Dier All In uit Vollenhove.
Het is alweer de 22E editie van dit evenement. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van de VTRB (Vereniging voor Toeristisch en Recreatief Belang) te Blokzijl, dit in nauwe samenwerking met de vereniging “De Friese Aanspanning”. De eerste combinaties hebben zich reeds opgegeven bij de organisatie. Er kunnen zich nog deelnemers opgeven en wel bij de heer L. Lassche (telefoon 0527-291514) of bij Dhr. L. Villerius (telefoon 06-57551801). Opgave per mail is ook mogelijk : LLASSCHE@hetnet.nl Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 combinaties, dus geeft je snel op zodat je verzekerd bent van deelname. De deelnemers moeten wel in het bezit zijn van een authentiek rijtuig en ook de deelnemers moeten zelf verschijnen in een passend kostuum, zowel de koetsier als ook de steek(st)er en eventuele bijrijders.

Er zijn voor de prijswinnaars weer een aantal prachtige bekers beschikbaar waaronder een beker voor de meest bepaalde punten en een beker voor de combinatie met het schoonste geheel, Friese en overige ras. Dit jaar geen bloemen voor de deelnemers maar wel een paardenkoek voor de paarden, beschikbaar gesteld door Dier All In uit Vollenhove.
Een deskundige jury, welke bestaat uit een viertal personen en aangevuld met twee personen voor de beoordeling van het schoonste geheel, zal het geheel in goede banen leiden. De organisatie deelt programma’s uit van deelnemende combinaties, waarbij een vrijwillige bijdrage zal worden gevraagd, dit om een volgend jaar ook dit evenement weer te kunnen organiseren.

10 augustus 2024 Gehele Dag Activiteit Havenkolk Havenkolk, Blokzijl, Overijssel, + Google Maps

Toevoegen aan agenda

Aankomende evenementen

Algemene pagina's

Algemene pagina's