Bericht van Sociaal Werk De Kop

Sociaal Werk De Kop is er voor alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland die vragen hebben waar ze zelf niet goed uitkomen. Heb je zorgen over je kinderen of je ouders, je relatie of huwelijk of over je financiële situatie? Je kunt de instelling vinden bij jou in de buurt, in het wijkcentrum of dorpshuis. Door met jou in gesprek te gaan helpen we jou weer op weg.

Fijn en veilig wonen

Fijn en veilig wonen is belangrijk voor iedereen. Je wilt je thuis voelen in je straat, buurt en dorp. De buurtwerkers van Sociaal Werk De Kop werken samen met jou aan de leefbaarheid in de gemeente Steenwijkerland. Zijn er zaken in je buurt of dorp die je wilt verbeteren? Maar weet je niet goed hoe je dat moet doen? Wij kunnen je hierbij ondersteunen.

Hoe ondersteunen wij jou?

We beginnen bij jouw vraag of wens. Sociaal Werk De Kop vindt het belangrijk dat jij als inwoner zelf aangeeft wat beter kan in jouw omgeving. De buurtwerkers helpen je om zelf oplossingen te bedenken en jouw talenten hierbij in te zetten. De buurtwerkers kijken per situatie wat er aan de hand is, wat er nodig is, wat de buurt of het dorp zelf kan en welke (professionele) organisaties daar eventueel bij kunnen helpen. Onder het genot van een kop koffie of thee gaan we graag met jou in gesprek. Maar we zoeken ook samenwerking met bijvoorbeeld dorpsbelangen, wijk- en buurtverenigingen, gemeente en woningbouw. Zo maken we samen jouw woonomgeving gezonder, fijner en leefbaarder.

Afspraak maken?

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen om samen met jou en jouw buren te praten over het wonen en leven in jullie wijk of dorp? Neem dan contact met ons op. Voor Blokzijl kan dit met buurtwerker Sofie Reuvers.

Werklocatie De Ploats

Je kunt Sociaal Werk De Kop ook elke donderdagochtend vinden in de Ploats in Blokzijl. Mocht je een vraag, idee of wens hebben maak dan even van tevoren een afspraak. Wij zorgen dan dat we aanwezig zijn. Heb je geen afspraak, dan kan je natuurlijk altijd even binnen wandelen om te kijken of we er zijn. Gebiedsteam Bij het Gebiedsteam welke bestaat uit de gemeente Steenwijkerland, Wetland Wonen, politie, handhaving en Sociaal Werk De Kop kan je terecht voor vragen en ideeën over uw buurt. Ook voor een bakje koffie ben je van harte welkom! Wij zijn elke 1e dinsdag van de maand tussen 15.00 – 18.00 uur te vinden in De Vierhoek.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website: www.sociaalwerkdekop.nl of de Facebookpagina Buurtwerk Sociaal Werk De Kop of Instagram buurtwerk_swdk. Sofie Reuvers Buurtwerker (06) 827 578 86 s.reuvers@sociaalwerkdekop.nl