Home

Menu

Home

Menu

Blokzijl is het feesten niet verleerd

Twee zeer geslaagde weekenden zijn de Blokzieligers rijker. Vorige week was het drijvende podium in de havenkolk het decor voor de “grote” vaderlandse artiesten. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de eigen Blokzieliger artiesten onder leiding van Wim Louvet die het publiek trakteerde op een Amsterdamse avond. En een succes werd het. Ook nu stond het publiek mee te deinen en te zingen op de kade en ging het tot in de late uurtjes door. De Amsterdamse avond was de afsluiting van het Stadsfeest welke vanaf woensdag 15 juni was gestart en georganiseerd door Stichting de Stad Blokzijl. Woensdag was de aftrap met een mooi zomeravondconcert van het Vollenhoofsch Fanfare. Ook van hen kreeg de organisatie de complimenten van de heerlijk entourage die door het drijvende podium in de kolk sprookjesachtige vormen krijgt. Alleen al met de stap op het podium krijg je al kippenvel en dan mag je nog optreden ook, wordt vaak gehoord.

Bingo in de Ploats

Om ervoor te zorgen dat er geen bingoplaatjes gingen wegwaaien werd er voor de donderdagavond gekozen om de bingo in MFC de Ploats te houden. Met opperste concentratie werd er geluisterd naar de bingocijfers om deze vervolgens weg te krassen op het kaartje als deze erop stond, vooral van de zijkant mooi om te zien hoe de spanning te snijden was. Prachtige prijzen gingen na afloop de deur uit met de winnaars, zoals dinerbonnen bij de plaatselijke horeca, maar ook bijvoorbeeld een rijles en een mobiele airco.

Clown Nelis

Een drukke dag in het programma was de vrijdag. Voor de jongste schoolkinderen was er in de ochtend een gezellige ochtend met clown Nelis, in de middag was het de beurt aan de kinderen van groep 5 t/m 8 van de beide scholen die Blokzijl rijk is met een heuse kinderzeskamp op het zwembad in Blokzijl. Vooral het onderdeel met de rakkerbootjes in het zwembad zelf werd enthousiast ontvangen. Harry Lator was uitgenodigd om voor de ouderen in de Vierhoek een gezellige middag te organiseren. Dit viel goed in de smaak bij hen en hebben zij zeer genoten.

Volleybal

Maar liefst 20 teams stonden te trappelen van ongeduld op de Wortelmarkt en Zuiderkade rondom de sluis voor het volleybaltoernooi. Ondanks de hitte werd er hevig gestreden door iedereen om de met winst naar huis te gaan. De I Eapes gingen uiteindelijk na een mooie finale tegen Moaten Zuid met de overwinning er vandoor. De band Road Trip zorgde ervoor dat het nog tot in de kleine uurtjes een heerlijk avondje werd en moest uiteindelijk de stekker eruit getrokken worden om de overlast niet al te groot te maken.

Obstacle Run

Hoogtepunt van het Stadsfeest was wel de Obstacle Run op de zaterdag. Er was door de organisatie aan verschillende straten, wijken en vriendengroepen gevraagd ergens in Blokzijl een obstakel te maken waar dan deelnemers overheen, onderdoor of doorheen moeten worstelen. Maar liefst 20 obstakels werden er opgebouwd en de route werd vervolgens door de organisatie in elkaar gezet. De deelnemers waren na de laatste sprong in de kolk bij het podium om vervolgens met een touwladder de kade weer op te klauteren super enthousiast . Een onderdeel voor jong en oud en met een groot samenleving gevoel. Zo waren er bij de verschillende obstakels tentjes door de bouwers neergezet om met elkaar te genieten van hoe de door hen opgebouwde obstakel genomen werd. Ook werd er spontaan aan de deelnemers allerlei lekkers en drinken aangeboden. Een onderdeel waar de Stichting de Stad zeer trots op is hoe je met zoveel Blokzieligers met elkaar wat kunnen organiseren. Of de Obstacle Run volgend jaar weer op het programma staat is nog wel de vraag. Helaas moet worden geconstateerd dat de regels die de gemeente “moet” hanteren de lol er wel vanaf haalt. Is Blokzijl al klaar met feesten? Nee hoor, er staat dit jaar nog heel wat op het programma met van 10 tot en met 18 september het hoogtepunt want dan viert Blokzijl het bestaan van 350 jaar stadsrechten. Kortom de Blokzieligers gaan nog een warme zomer tegemoet.

Algemene pagina's