Home

Menu

Home

Menu

Blokzijler meren-wandeltocht op zaterdag 1 april

Landelijk bekend is de Blokzijler Merentocht op de schaats, die duizenden deelnemers uit binnen- en buitenland naar het zuiderzeestadje Blokzijl trekt. De kans lijkt intussen groot dat de schaatsen ook dit jaar in de doos blijven zitten. Om toch kennis te maken met het prachtige natuurgebied rondom Blokzijl organiseert de activiteitencommissie van MFC “de Ploats” voor de elfde  keer de Blokzijler merentocht te voet. Deze tocht gaat voornamelijk door de Weerribben waar we de dorpjes Kalenberg en Ossenzijl weer eens aandoen. Karakteristieke dorpjes prachtig gelegen in dit schitterend natuurgebied.
Spil in deze wandeltocht blijft Blokzijl, wat als start en finishplaats een fantastische entourage biedt. Op de route liggen verscheidene horecagelegenheden waar u voor een natje en een droogje terecht kunt. Ook de ehbo staat op diverse locaties klaar om uw blaren of andere klachten zo goed mogelijk te behandelen..

Alle deelnemers worden verwelkomt met een heerlijk kopje koffie of thee. Ook is er een gedetailleerde routekaart voor elke wandelaar + herinnering. Onderweg krijgt u nog een appeltje voor de dorst aangeboden. Ontdek het grootste aaneengesloten moerasgebied van Europa in de kop van Overijssel waar natuur en gezelligheid hand in hand gaan.

Er zijn tochten te lopen van 10, 15, 25, 30 en 40 km.
Starttijden 10, 15 en 25 km vanaf 9.00 uur
30 en 40 km  vanaf 7.30 uur

Inleg is € 6.- voor volwassenen en € 3.- voor kinderen tot 12 jaar
Start “de Ploats”, Groenstraat 18 Blokzijl
Tel. 0527-291229 mob. 06-46785888

Algemene pagina's