Anne Rats – De Stokerij

Dit evenement is voorbij.

Anne Rats – De Stokerij

In de muzikale voorstelling ‘Oorlog’ neemt actrice Anne Rats ons mee op een reis die zij samen met haar familie noodgedwongen moet maken vanwege een aanval van Frankrijk op Nederland. Hoe voelt het om zelf in de schoenen van de vluchteling te staan? Anne Rats: “In Nederland hebben we in 2024 al 79 jaar geen oorlog meer gehad. Wij speelden oorlogje met vrienden, bouwden legers in computerspellen maar, ‘oorlog’: dat leek niet over ons te gaan. Nu zie je dagelijks updates over de oorlog in Oekraïne op het journaal en komt het ineens dichtbij. Wat als je er opeens middenin zit, in een oorlog?”.
In ’Oorlog’ vlucht Anne met haar familie vanuit Nederland naar Egypte, waar wel vrede is, in de hoop aan de oorlog te kunnen ontsnappen. Maar hoe overleef je als je geen Arabisch kunt spreken of lezen? Als je de cultuur niet kent? Hoe verdraag je jaren in vluchtelingenkampen, zonder school of werkvergunning? Hoe vind je een nieuw thuis?

“Rats maakt een omkering van de vluchtelingenproblematiek invoelbaar” (bron: De Volkskrant)

Impressie van de voorstelling: https://www.youtube.com/watch?v=S-g8Z3KfdPg

Over Anne Rats:

Anne Rats studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien speelde ze als freelancer bij veel verschillende theatergezelschappen (Nationale Toneel, Nachtgasten, Siberia, Kwatta, de Gelukscompagnie, het Laagland) en in verschillende film- en theaterproducties. In 2015 richtte ze samen met acteur (en echtgenoot) Koen Wouterse en Yorick Zwart het theatergezelschap De Stokerij in Schiedam op. In 2016 debuteerden ze met HAMLET en sindsdien maakt De Stokerij als stadsgezelschap minimaal drie voorstellingen per jaar. Rats is sinds 2020 samen met Wouterse artistiek /theatermaker bij De Stokerij en daarnaast freelance acteur/presentator voor film en televisie.

Toevoegen aan agenda

Aankomende evenementen