Home

Menu

Home

Menu

Festiviteiten Stichting de Stad Blokzijl

Zaterdag 27 April de dag van Koningsdag gaan we zoals we de laatste jaren gewend zijn starten met de versierde Kinderoptocht, alle kinderen zijn vanaf 10 uur welkom op de parkeerplaats aan het begin van de dijk aan de Burgemeester van Ommerenweg. Daar zal het Vollenhoofsch fanfare-orkest ons voorgaan door de vele straten van Blokzijl, we eindigen op de Wortelmarkt waar direct de prijsuitreiking zal zijn van de optocht en waar voor alle deelnemers iets lekkers zal klaar staan. In de middag gaan we hier verder met de Vrijmarkt. Iedereen is welkom om met een eigen kleedje/tafel o.i.d. zijn eigen waar proberen te verkopen. Dit mag van alles wezen. Het rad van avontuur zal er staan en een gezellig muziekje met hapje en drankje zal ook niet ontbreken. We hopen er met iedereen een mooie middag van te maken. Kijk voor meer info de site van Blokzijl.
Normaal zijn we gewend om ons Stadsfeest te organiseren rond de een na laatste zaterdag van juni. Dit jaar zal het eenmalig anders zijn. We hebben te maken met het stuk  “Kaatje” wat rond die datum zal worden opgevoerd. Een unieke kans voor Blokzijl om vele bezoekers te trekken van buitenaf en waarvoor wij dan ook graag een “uitstapje” willen maken. We schuiven een paar weken naar voren en dat betekent dat het Stadsfeest van woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni aanstaande zal plaatsvinden. Uiteraard op de Wortelmarkt waar onze feesttent weer neergezet wordt.
Op woensdag 29 mei trappen we af met de traditionele Bingoavond. De tent zal vanaf 19:30 uur geopend zijn en er zullen weer schitterende prijzen te winnen zijn die door onze sponsoren beschikbaar gesteld zijn. Een gezellige spellenavond in de feesttent staat op de donderdagavond op het programma, tezamen met een optreden van muziekvereniging De Bazuin uit Scheerwolde die buiten de tent een feestelijk deuntje gaat spelen. Dit alles gaat vanaf 19:30 uur plaatsvinden. Wat de spellenavond gaat inhouden leest u in het programma wat ongeveer 2 weken voor het Stadsfeest zal worden rondgebracht.
Normaal staat de vrijdag overdag in het teken voor de kinderen van de basisscholen. Dit jaar zal dit niet plaatsvinden in de week van het Stadsfeest. De kinderen hebben in deze week de avondvierdaagse gehad en hebben een studie vrije dag op deze vrijdag. Besloten is om de kinderen op vrijdag 21 juni uit te nodigen voor een gezellige dag. Vrijdagmiddag staat wel in het teken van de ouderen, deze worden die middag door ons bezocht in de Vierhoek voor een gezellige middag daar, uiteraard zijn daar ook alle andere inwoners van Blokzijl uitgenodigd om deze middag met elkaar te genieten. Dit zal om 15 uur plaatsvinden.
Niet meer weg te denken uit ons programma is natuurlijk het Volleybaltoernooi. Met wat aanpassingen vind dit plaats op het grasveld bij de Wilhelminastraat. Er zal door verschillende teams gestreden worden om de eerste plaats. De prijsuitreiking zal op de locatie van het toernooi zijn om vervolgens de vrijdag met elkaar af te sluiten in de feesttent waar de band Kiequs klaar zal staan om nog even door te feesten.
Geen obstaclerun dit jaar maar wel leuke en ludieke spellen op de Noorderkade en rond de Feesttent voor iedereen die van avontuur houdt. Dat staat op de zaterdagmiddag op het programma. Van jong tot oud wordt uitgedaagd om hindernissen te overwinnen en als je het leuk vind mag je het vast nog wel een keer doen. Kortom een gezellig familiedag in het verschiet.
Voor zaterdagavond zijn de “brommermuizen” aan de beurt. Vanaf 19:00 uur zal op Noorderkade en Groenestraat een parcours worden uitgezet en gaan we met Solexen en oude brommers ringsteken. Niet alleen voor de deelnemers een leuk onderdeel maar ook zeker voor het publiek. Zaterdagavond 1 juni wordt het Stadsfeest dan alweer afgesloten door een geweldige feestband, de band Choice. Zij zullen ons meenemen door de feesttijd met muziek voor iedereen en de feesttent op zijn grondvesten laten schudden. Kortom een heerlijk programma om dit jaar een feestelijke maand voor Blokzijl te starten. En op naar het Muziekfeest een weekje later.
Graag zien we natuurlijk weer dat iedereen zijn Blokzieliger vlag en vlaggenlijnen buiten hangt om zo aan een ieder te laten zien dat Blokzijl feest viert. Het definitieve programma met exacte tijden zult u vinden in het programma welke ongeveer een week voor de tijd huis aan huis in Blokzijl en omstreken wordt rondgebracht. Mocht u meer informatie willen dan kunt u ons ook bereiken via mail op stichtingdestadblokzijl@hotmail.com of via whatsapp/telefoon op 06-51796232. Stichting de Stad op Facebook.

Algemene pagina's