Geslaagde nieuwjaarsreceptie PB Blokzijl

Circa 150 bezoekers zochten elkaar op voor de nieuwjaarsreceptie van Plaatselijk Belang Blokzijl. Na het succes van vorig jaar nu dus de tweede, nog drukkere, editie. Onder de aanwezigen tevens vertegenwoordigers van de gemeente Steenwijkerland, waaronder wethouder Marcel Scheringa en contactambtenaar Kor van der Velde.
Na wat drankjes en hapjes nam Pieter Muller, voorzitter van PB Blokzijl, het woord. Terwijl op het grote scherm foto’s voorbij kwamen van een aantal evenementen en activiteiten die het afgelopen jaar plaatsvonden, stond Pieter even stil bij de goede verstandhouding die nu met de gemeente is opgebouwd. Hierdoor zijn allerlei plannen beter bespreekbaar en oplosbaarder geworden. niet alleen voor wat we in 2023 hebben kunnen aanzwengelen, maar ook de uitdagingen voor 2024 stimuleren.

Muller: ,,Er gaan mooie dingen gebeuren dit jaar. De woningbouwprojecten gaan echt gestalte krijgen en we gaan verder, samen met de inwoners, werken aan de stadsvisie. Verder barst het weer van de evenementen, waarbij de musical over Kaatje er natuurlijk uitspringt. Tien dagen lang in juni zal de sluis en directe omgeving volledig in teken staan van deze bijzondere legende.’’
Minder goed nieuws is dat de Coop-formule dit najaar stopt als supermarktketen. Het concern is overgenomen door de Plus. Het is echter nog onzeker of de Plus of een andere concept de huidige bedrijfsvoering in Blokzijl gaat overnemen. Plaatselijk Belang is in ieder geval nauw betrokken bij de inspanningen om een supermarkt voor Blokzijl te behouden. De huidige eigenaar, Gerard Veenstra, zal ook zijn uiterste best doen om een opvolger te vinden.
De voorzitter stond verder uitgebreid stil bij de inzet van vele vrijwilligers. Hij sloot af met een ieder een gezond en voorspoedig 2024 te wensen. Tussen de toespraken door onderhield Wim Louvet het publiek met een aantal lekkere dansnummers en meezingers.
De nieuwjaarsreceptie van Plaatselijk Belang Blokzijl werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Blokzijl Events, VTRB, Stichting De Stad Blokzijl, BNB, MFC De Ploats en de gezamenlijke horeca.