Holland Venetië Tocht door Blokzijl

De Holland Venetië Tocht wordt a.s. zondag 20 augustus verreden in de prachtige omgeving van Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden, een route met veel diversiteit in landschap. De organisatie is in handen van RTV Steenwijk i.s.m. Rotaryclub Steenwijk en Steenwijk Regio. Alle inschrijfgeld en sponsoring door bedrijven komt ten goede aan enkele (locale) goede doelen, dit zijn de Stichting Vrienden van de DUO fiets (elektrische tandemfietsen voor ouderen), de stichting Present (Vrijwilligersbureau in Steenwijk dat vrijwilligers koppelt aan hulpbehoevenden) en stichting Kopje Cultuur (drie daags cultureel festival in Steenwijk).

De 40 en 60 km route kunnen gereden worden door middel van het volgen van de pijlen en/of via gpx, deze route is met name geschikt voor toerfietsers en recreatieve wielrenners. De routes van 80 en 120 km komen ook door Blokzijl en kunnen alleen via gps worden verreden. De gps bestanden zijn via de site te downloaden, op de dag zelf is downloaden mogelijk bij de inschrijftafels. Meer info op Facebook.

De routes van 40 km en 60 km zijn met name geschikt voor de recreatieve fietser (rechte sturen) en de 80 km en 120 km voor de sportieve fietsers (kromme sturen). Kijk voor meer info over de tocht en over de goede doelen op www.rtvsteenwijk.nl of op www.fietssport.nl