Infodag Duurzaam Wonen

Krijg inzicht en bespaar tijdens
de Infodag Duurzaam Wonen

Is je cv-ketel aan vervanging toe? Zijn zonnepanelen nog rendabel? Hoe moeilijk is het isoleren van je huis? Wat doet een warmtepomp? Welke subsidies kun je aanvragen? En hoe pak je dit aan? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen krijg je tijdens de gratis Infodag Duurzaam Wonen. Zaterdag 4 november van 10.00 tot 16.00 uur in het gemeentehuis.

Voor huur- en koopwoningen In de centrale hal van het gemeentehuis zijn Stichting Duurzaam Steenwijkerland, gemeente Steenwijkerland, lokale bedrijven vanuit Stichting Besparen in de Kop en plaatselijke initiatieven aanwezig. Zij geven onafhankelijk advies over onder andere isolatie, verwarming, warmtepompen, zonnepanelen, ventilatie en subsidies. Je kunt tijdens deze dag geheel vrijblijvend informatie aanvragen, helemaal afgestemd op jouw huis. Of je nu een huur- of koopwoning hebt. Dat is goed voor het milieu, je wooncomfort én portemonnee. Gratis slimme energiemeter De eerste 100 bezoekers krijgen de slimme P1 energiemeter ter waarde van €30,- cadeau. Hoeveel gas gebruik jij bij het douchen? Wat is het sluipverbruik van jouw apparaten ’s nachts? Met deze energiemeter krijg je direct gedetailleerd inzicht in je stroomverbruik, teruglevering en gas. Dankzij de handige app blijf je op de hoogte van wat er gebeurt. Natuurlijk is er voor iedere bezoeker een goodiebag.

Kennissessies In de raadzaal kun je interessante kennissessies bijwonen. Hier worden de laatste trends en ontwikkelingen gedeeld over duurzaam wonen. Onder andere over wat je bespaart met HR++ glas, dat isoleren niet kan zonder ventilatie en hoe je kunt isoleren volgens de richtlijnen van ‘natuurvriendelijk isoleren’. Bovendien is er alle ruimte om je vragen te stellen aan experts.

Kleine maatregelen, groots effect Ook met kleine aanpassingen in een woning kun je al verschil maken. Met een waterbesparende douchekop halveer je warm waterverbruik tijdens het douchen. Je maakt efficiënter gebruik van de cv-ketel met de juiste instellingen. Dankzij tochtstrips, radiatorfolie en isolatie van leidingen bespaar je op jouw energierekening. De energiecoach van Stichting Duurzaam Steenwijkerland geeft je advies over allerlei kleine maatregelen. En verder… Maak een proefrit in een elektrische deelauto van MobiGo. Hoor meer over het vergroenen van je tuin. Speel met een VR-bril op een unieke game waarbij je in een stad verschillende aspecten aanwijst die niet duurzaam zijn. Presenteert de gemeente haar acties rondom geWOON besparen. Voor heel Steenwijkerland Als inwoner van de gemeente Steenwijkerland ben je van harte welkom. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn de deuren van het gemeentehuis in Steenwijk geopend. De toegang is gratis. Klik hier voor meer informatie en het complete programma.