Home

Menu

Home

Menu

LentePodium brengt jong muzikaal toptalent

‘Het zijn bijzondere muzikale persoonlijkheden’, schreef de pers over enkele van zes jonge musici, die zondag 23 april zijn te horen op het landgoed de Oldenhof. Ze komen uit verschillende provincies en ze studeren alle zes aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. De oudste is 17 en de jongste 13. Ze spelen muziek van Haydn, Beethoven, Mendelssohn, Schumann, Liszt, Tsjaikovski, Debussy en Prokofjev. Het wordt een schitterend concert.
Ze zijn nog jong deze talenten, maar ondanks hun prille leeftijd hebben ze al een respectabele staat van dienst. Ze zijn door verschillende jury’s niet alleen beoordeeld als ‘bijzondere muzikale persoonlijkheden’ maar ook als ‘ideale vertolkers ’Pianist Demian Filatov en ‘musici met een groot inlevingsvermogen in de emotionele klankwereld van de componist’.
Ze deden met succes mee aan belangrijke concoursen, zoals het Steinway Pianoconcours, het Prinses Christina Concours (PCC) en het Britten Vioolconcours en ze geven concerten in het Amsterdamse Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het gaat om Ido Andeweg (15), Florian Touwen (14), Pippa Schot (17), Vincent Kalk (15) Thijs Willers (17) en Demian Filatov (13). Thijs en Demian zijn dit jaar genomineerd voor de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Demian komt uit Oekraïne en is met zijn familie naar Nederland gevlucht.

Het concert wordt gegeven op zondag 23 april op de Oldenhof, Oppen Swolle 7 bij Vollenhove en begint om 15.30 uur. De jonge musici brengen een ‘volwassen repertoire’, zoals de sonate Pathétique van Beethoven, het eerste pianotrio van Mendelssohn, een van de preludes van Debussy en de derde pianosonate van Prokofjev. Het is een concert dat u niet kunt missen! Na afloop wordt wijn geschonken.

Gezien het beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk.
Dat kunt u doen bij:
Tine Nouwen 06-53924396,  cmcmnouwen@gmail.com en
Eva Schepers 0527-202988,  eva.schepers.kipp@gmail.com
De prijs is € 15,- inclusief koffie of thee.

Algemene pagina's