Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis

Theaterspektakel bij de Sluis spektakel midden in Blokzijl

Blokzijl, lang geleden. Kaatje is het stralende middelpunt van de herberg van haar moeder. Maar zij droomt liever van haar Hilbert, een zeeman, die zweert met haar te trouwen als hij rijk terugkeert uit de Oost. Wanneer moeder Brecht overlijdt zit er niets anders op voor Kaatje en moet zij de herberg bestieren. En dat terwijl zij helemaal niet kan koken! Een geestverruimend kruid van overzee lijkt haar redding te zijn. Kaatje komt daardoor namelijk in contact met chef-kok Fons van Groeningen. Hij deelt zijn recepten en kennis met haar. Maar stellen de zeelui haar kookkunsten wel op prijs? Kunnen zij hun smaak scherpen aan de inzichten van Van Groeningen? En wat kan die op zijn beurt van de zeelui leren? Trouwens, komt Hilbert nou eindelijk nog eens terug? Betreed de intrigerende wereld van Kaatje bij de Sluis in en om de sluis van het sfeervolle Blokzijl. Het vrolijke, fantasievolle en muzikale theaterspektakel, gebaseerd op de legende van Kaatje brengt meer dan honderd zangers, acteurs en muzikanten samen bij de sluis in Blokzijl. Velen van hen hebben eerder meegewerkt aan prachtige herkenbare voorstellingen als `Storm over Beulaeke’. Zij bezingen Kaatje bij de sluis. Maar wie of wat is dat eigenlijk? De herbergierster uit een verhaal van Fons van Groeningen? Het sterrenrestaurant waarmee van Groeningen Blokzijl op de kaart zette? Of nog iemand anders?
Het pop-up theater, speciaal opgebouwd voor dit spektakel, biedt een unieke setting. Het verhaal ontvouwt zich te midden van de historische omgeving van Blokzijl, waar de sluis als centraal decor dient voor deze bijzondere voorstelling. Laat je meevoeren op de golven van ontroerende en swingende nummers, uitgevoerd door een professionele band en een koor onder de bezielende leiding van Barbara Lok. Een authentiek zeilschip als onderdeel van het decor, de gepassioneerde uitvoering van onze getalenteerde cast en een verhaallijn om van te smullen beloven een onvergetelijke ervaring.

12 t/m 22 juni 2024 |Schrijf u vrijblijvend in voor de wachtlijst en profiteer van vroegboekkorting > www.demeenthe.nl/kaatje-bij-de-sluis