Nieuw seizoen Blokzijl Klassiek met musici van topformaat

‘Muziekliefhebbers hoeven niet naar de randstad voor concerten van bijzondere  kwaliteit, ook Blokzijl Klassiek brengt musici van grote, internationale allure’, meldde een recensent. Dat doet de stichting al vele jaren en ook in het komende seizoen zijn in de Grote Kerk van Blokzijl weer solisten en ensembles van hoog niveau te beluisteren, zoals pianist Hannes Minnaar, zanger Raoul Steffani, Ensemble Schönbrunn, het Nederlands Blazers Ensemble en het Schotse Maxwell Quartet.
De concertreeks wordt op 23 oktober geopend door Raoul Steffani, die nu al tot de grote Nederlandse zangers behoort. Hij wordt begeleid door pianist Daan Boertien. Het Schotse Maxwell Quartet, dat door de Britse pers ‘briljant, opwindend en avontuurlijk’ wordt genoemd, komt op 20 november naar Blokzijl. Op 11 december treedt het Brisk Recorder Quartet op, een ‘inventief, energiek en vernieuwend ensemble, dat meeslepend mooi kan spelen’. Voor het concert op 15 januari is Ensemble Schönbrunn uitgenodigd, samen met pianist Leo van Doeselaar. Zij spelen composities van Weense pianovirtuozen rond 1820.
Het befaamde Nederlands Blazers Ensemble komt op 19 februari naar de Grote Kerk. Zij brengen de ‘Schepping’, een bewerking van Haydns ‘Schöpfung’. Het verhaal wordt verteld door Bart Moeyaert.
Blokzijl Klassiek sluit op 19 maart af met pianist Hannes Minnaar, een goede bekende van Blokzijl Klassiek. Hij speelt werken van Chopin en Schubert.
Voor concerten van hoge kwaliteit en een redelijke prijs ga je dus gewoon naar de Grote Kerk in Blokzijl!

Alle muziekliefhebbers kunnen nu al losse kaartjes bestellen, maar voor diegenen die een abonnement nemen op deze schitterende concertreeks is er een cadeautje: een vrijkaart voor het concert met Rosanne Philippens en Zoltán Fejérvári op 18 september van dit jaar.
De prijs voor een abonnement van de zes concerten is € 115, een losse kaart kost € 25.
Inlichtingen en reserveringen via www.blokzijlklassiek.nl