Nieuwe uitdaging YEP!: ‘Slapen bij de Sluizz’

3 winkeltjes

Alweer 6 jaar geleden trokken Mariejanne en Johan Schoppert de stoute schoenen aan en openden de deuren van hun cadeauwinkel “Yep!”. Het winkelbestand in Blokzijl was zo goed als verdwenen maar dat weerhield dit ondernemersechtpaar niet om vol gas te geven. Elke euro die werd verdiend met de winkel, werd weer geïnvesteerd met als gevolg dat Yep! nu bestaat uit 3 winkeltjes. “Yep! Cadeau & Zo”, “Yep! Fashion & Flair” en “Yep! Wine & Liqor”. Daarnaast ben je er welkom voor je DHL, DPD en Vinted-pakketten en is Yep! officieel toeristisch infopunt voor Marketing Oost (Weerribben-Wieden).

Als vroeger

De Brouwerstraat is weer levendig zoals vroeger. Feitelijk zijn alle winkelpanden weer in functie en dat is natuurlijk fantastisch voor zowel de bewoners van Blokzijl als de vele toeristen die er jaarlijks worden verwelkomd. De bierbrouwerij en delicatessenwinkel van Klinkert is aan het uitbreiden en “Proviand van het Land” blijft de toeristen verbazen omdat je daar geen personeel vindt maar je lekkers gewoon zelf mag afrekenen. In Blokzijl kan dat nog!

Up-to-date

Naast restaurant “Kaatje bij de Sluis”, pal naast de sluis van Blokzijl, staat de voormalige sluiswachterswoning. Dit pand, met twee hotelkamers en een appartement op de eerste verdieping, werd door de uitbaters van “Kaatje” aan hun gasten verhuurd. Sinds 1 januari zijn de sleutels van het pand overgedragen aan Mariejanne en Johan en heet het “Yep! Slapen bij de Sluizzz”. Het pand was al in een goede staat en de kamers feitelijk klaar om te verhuren. Voor het ondernemersstel was het toch niet helemaal 100% perfect dus is het geheel in de afgelopen weken helemaal up-to-date gemaakt en klaar voor de veeleisende gast! Klik hier om de kamers te bekijken.