Home

Menu

Home

Menu

Reddingspoging Ringrijderij

Al meer dan 50 jaar organiseert De Vereniging Toeristisch en Recreatief Belang Blokzijl een aantal drukbezochte toeristische evenementen in Blokzijl, zoals de Jaarmarkt en de Ringrijderij. Daarnaast zorgt zij ook de toeristische uitgave van “Het Wapen van Blokzijl”. Na een drietal onderbrekingen (2020 en 2021 wegens COVID en 2023 om budgettaire situatie) heeft de VRTB Blokzijl het plan om op 10 augustus de Ringrijderij definitief terug te brengen in Blokzijl. De grootste uitdaging daarbij is het realiseren van financiële zekerheid voor de lange termijn.
De organisatie laat ons weten dat er inmiddels een 2-tal bedrijven bereid zijn gevonden om het evenement de komende 3 jaren financieel op weg te helpen. Daarnaast is van het Groot Burgerweeshuis een toezegging voor dit jaar ontvangen. Maar daar mee is men er nog niet. Hoewel er meer activiteiten in Blokzijl zijn die ook financieel ondersteund willen worden, doet de organisatie van de traditionele ringrijderij toch graag een beroep op bewoners en bedrijfsleven om dit unieke, en moeilijk uit Blokzijl weg te denken, evenement voor de toekomst te bewaren.
Dat kan door een bescheiden bedrag te doneren of, mocht u een bedrijf hebben, als sponsor. Mocht u interesse hebben om de Ringrijderij nieuw leven in te blazen, stuur dan een mailtje naar llassche@hetnet.nl of een app-bericht naar Ludwig Lassche (06-37197092). Namens de Vereniging Toeristisch en Recreatief Belang Blokzijl bij voorbaat dank.

 

Algemene pagina's