Ze droomden al een tijdje over een eigen zaak, maar Berry en Makina Voerman vonden het echter nog te vroeg. Nu de kinderen wat ouder zijn, leek de tijd rijp voor dit avontuur in Blokzijl. ,,We zaten te eten in het Mauritshuis en zagen het pand leeg staan’’, vertelt Berry nadat we in het restaurant een tafeltje aan het raam hebben gekozen. ,,Toen hebben we het concept weer uit de bureaula gepakt. Wij vonden en vinden nog steeds dat er in Blokzijl ruimte is voor deze formule. En bovendien is het unieke zichtlocatie.’’

Berry heeft in Baarlo (waar het gezin woont) een bedrijf in de verhuur van rijplaten. Iets totaal anders dus. ,,Ik heb iemand in dienst genomen om daarbij te helpen, anders gaat het natuurlijk niet. Ik vind het leuk om hier in de Restaria volop mee te werken, maar dan moet ik het wel een beetje verdelen. Gaat prima zo.’’

Vrouw en dochter helpen hard mee in de keuken én in de bediening. Dochter Janiek deed al ervaring op bij het Mauritshuis en bij Kaatje. Berry: ,,Dat is mooi meegenomen natuurlijk. Meer personeel vinden was overigens geen probleem. We zijn tot 20 uur open, ook in het weekend, daarna heb je nog alle tijd om uit te gaan. Ideaal voor de jeugd dus’’. Tijdens het toeristenseizoen gaat de zaak overigens pas om 21 uur dicht.

Vanwaar is gekozen voor het concept Restaria. ,,Er zijn 45 zaken in heel Nederland die deze naam voeren. We hebben afgesproken om samen in te kopen, dat scheelt behoorlijk. Bovendien helpen we elkaar met adviezen op allerlei gebied. De kwaliteit is gegarandeerd. Het vlees voor de burgers is van het bekende Hereford-ras uit Engeland, maar we hebben ook een uitstekende carpaccio en pizza’s niet te vergeten’’, legt de nieuwbakken restauranteigenaar uit. ,,Bovendien mag je gerust ook een deel van je spullen in de buurt afnemen. We hebben bijvoorbeeld bier van Klinkert en wijn via Yep.’’

Afhalen kan ook. Kijk voor meer informatie op de website van Restaria Blokzijl.

error: Content is protected !!