Restaurant An ’t Waeter bestaat 25 jaar

An ’t Waeter, ouderwets gemoedelijk

Niet ver van Blokzijl vinden we buurtschap Wetering. Langs Geertien rijdend kom je er vanzelf langs. Onder het viaduct door en je bent in Wetering. Opvallend zijn de rust en de prachtige huizen die allemaal aan het water liggen. Nog iets verder doorrijdend (of wandelend), voorbij de brug naar Scheerwolde, ligt een verborgen pareltje aan het water met de toepasselijke naam ‘An ’t Waeter’. Het horecabedrijf, met ook een B&B en een minicamping, bestaat dit jaar 25 jaar. Hoog tijd voor een praatje met de eigenaren Martine en Albert Schelhaas.

Het echtpaar nam het bedrijf over van de ouders van Albert: ,,Dat was in 2005. Mijn vader was boer en had een groot stuk land met vee daarop. Ze woonden op de boerderij die later dus is omgebouwd tot dit restaurant. Mijn ouders zijn uitgekocht vanwege het feit dat het land natuur moest worden, waaronder tevens een waterberging. Die problematiek speelde toen al. Pa Schelhaas heeft toen gelukkig bedongen dat hij een horecavergunning zou krijgen voor deze plek.’’ Het restaurant was geboren.

Albert is de kok en Martine doet de bediening. Ze doen alles met z’n tweetjes, ook de B&B en de camping. Op de menukaart veel traditionele gerechten (plateservice), uiteraard appelgebak, pannenkoeken, ijs, gevulde koeken en nog veel meer. Vanaf het terras aan het water heb je uitzicht op langsvarende bootjes, maar ook, aan de andere kant, op een drukbezet ooievaarsnest. ,,Daar komen veel mensen op af. Het blijft fascinerend’’, zegt de immer vriendelijke gastvrouw Martine. In de nabijheid van dit unieke stekkie wordt af en toe trouwens ook de zeldzame vuurvlinder gespot en ook de otter laat zich af en toe zien. Martine laat een filmpje zien dat ze onlangs maakte: ,,Kijk, hier zie je de otter zwemmen. En hier komt ie na een duik weer met een vis in z’n bek naar boven. Mooi hè?’’

Restaurant An ’t Waeter is van begin april tot eind september geopend.
Klik hier voor meer informatie.