Home

Menu

Home

Menu

Reünie van de Blokzieliger Keilrace

Op 11 februari wordt een reünie gehouden van de legendarische Blokzieliger Keilrace. Dat gebeurt in  Café-restaurant Van Ens aan de haven van Blokzijl. Voor de liefhebbers is er om 18 uur een schippersmaaltijd. En vanaf 19 uur worden videobeelden van de meeste Keilraces getoond met wedstrijdfragmenten en muzikale acts. De Keilrace werd in 1994 voor het eerst gehouden. Het was de enige zeilwedstrijd ter wereld die startte in de sluis en finishte in het café. Deelnemers hadden zeilboten tot ca. 7 meter met maximaal vier bemanningsleden. Er moest gezeild worden vanuit Blokzijl naar de laatste ton op het Giethoornse Meer bij Jonen, dan richting Geertien in Muggenbeet en vervolgens zo snel mogelijk terug naar Blokzijl.
Onderweg moesten twee opdrachten worden uitgevoerd: een muzikale act van één minuut (uit te voeren op of bij de boot achter het eiland de Voornpol) en een geheime opdracht. Dat werd allemaal op video vastgelegd en zo konden de deelnemers elkaars prestaties op dit gebied achteraf in het café bekijken. Dat gebeurde met veel creativiteit, originaliteit én hilariteit.
Op dit moment zijn er alleen nog beelden beschikbaar van de Keilraces van 1994 tot en met 1998 en van 2003. In de tussenliggende jaren zijn de muzikale acts uitgevoerd op de sluisdeuren, zodat ook niet-deelnemers konden meegenieten. Het wedstrijdcomité heeft daar helaas geen beelden van, maar als die er zijn willen we die ook graag vertonen tijdens de reünie. Stuur ze dan vóór 4 februari naar Rene@PriorIT.nl.

Algemene pagina's