Home

Menu

Home

Menu

Toegift Blokzijl Klassiek

Hoewel voor Blokzijl Klassiek met het prachtige recital van Hannes Minnaar het seizoen 2022-2023 is afgesloten heeft het bestuur toch nog een toegift voor de liefhebbers van klassieke muziek. De jonge Amerikaanse pianist Shane van Neerden zal zondag 16 april om 16.00 uur een concert geven in de Oldenhof, Oppen Swolle 5 te Vollenhove.
Hij behoort nu al tot de top van de jonge pianisten; door wijlen pedagoog Jan Wijn werd hij ‘een excellent musicus’ genoemd. Shane  stond als solist op podia in Europa en in de Verenigde Staten. In Nederland speelde hij in zalen als het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ‘t IJ en in trad hij op in het voormalige televisieprogramma Podium Witteman. Shane begon met pianolessen toen hij zes jaar oud was en studeerde bij gerenommeerde pianisten zoals: Jacques Rouvier, Robert Levin en Heinrich Schenk. Naast zijn successen met concoursen in de V.S., Frankrijk, en Nederland heeft hij als eerstejaars bachelor-student de eerste prijs gewonnen door Franz Liszt’s Totentanz te spelen met het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Ed Spanjaard. In 2022 is hij met een 10 ‘cum laude’ afgestudeerd. Momenteel studeert hij bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam en bij Eliso Virsaladze aan de Scuola di Musica van Fiesole.
Shane heeft al eerder met heel veel succes voor het Lentepodium opgetreden in de Oldenhof. En zoals gebruikelijk is bij het LentePodium is het glaasje wijn na afloop bij de prijs inbegrepen.
Hij zal werken spelen van o.a. Debussy en Ravel. Kaarten voor dit concert kunnen besteld worden via de website www.blokzijlklassiek.nl
De concertruimte van de Oldenhof is beperkt; er zijn niet veel plaatsen beschikbaar.

Algemene pagina's