Programma dodenherdenking Blokzijl

Als altijd vertrekt de stille tocht op 4 mei om 19:40 vanaf De Ploats en gaat deze eerst naar de joodse begraafplaats, waarna kransen worden gelegd bij de gesneuvelde vliegeniers. Na de 2 minuten stilte is er een korte toespraak en keren de deelnemers terug naar De Ploats, waar gelegenheid is om na te praten.

Herdenkingsbijeenkomst in ’t Lam

Voorafgaand aan de stille tocht wordt er voor belangstellenden in de doopsgezinde kerk ’t Lam een korte herdenkingsbijeenkomst gehouden. Plaatselijk Belang, die dit organiseert, wil samen met de beide kerken hiermee een verdieping geven aan de jaarlijkse 4 mei viering. De herdenkingsbijeenkomst in ’t Lam begint om 19:00 uur en eindigt om 19:35. De deelnemers aan deze bijeenkomst kunnen na afloop op de Zeedijk aansluiten aan de stille tocht die dan is gestart bij De Ploats.
Aan de bijeenkomst in ’t Lam werken scholieren van de basisscholen mee. Martin van der Linde, publiekshistoricus van de stichting Overijsselacademie, zal een korte toespraak houden naar aanleiding van zijn vorig jaar uitgebrachte rapport “Roof en Rechtsherstel”. Daarin staat ook een tot dan onbekende geschiedenis rond onroerend goed transacties van de weggevoerde joodse families  beschreven. Blokzijl Vocaal zal samen met Janny Bennen-Stakelbeek aan de bijeenkomst een muzikale bijdrage leveren.