Home

Menu

Home

Menu

Bachcantate 104 van Bach in Grote Kerk

Dit evenement is voorbij.

Bachcantate 104 van Bach in Grote Kerk

Liefhebbers van klassieke muziek zijn van harte uitgenodigd om een bijzondere muzikale ervaring bij te wonen op zondag 7 april om 15.30 uur in de Grote Kerk van Blokzijl. Onder de bezielende leiding van Raghna Wissink zal Cantate 104 van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd, een stuk dat de barmhartigheid van God belicht door het verhaal van de Goede Herder. Ds. Dirk Jan Lagerweij gaat voor in deze dienst.
Deze cantate, die oorspronkelijk in Leipzig in 1724 ten gehore werd gebracht op de tweede zondag na Pasen Misericordias Domini, is niet alleen een muzikaal meesterwerk maar ook een spirituele reis, geïnspireerd door het evangelie van Johannes (10: 12-16). In deze lezing stelt Jezus zichzelf voor als de Goede Herder die zijn schapen, de gelovigen naar hun bestemming zal leiden.
Het idee van de Goede Herder met zijn beelden van lieflijke landschappen was een favoriet thema in de 17e en 18e eeuwse schilderkunst en poezie. De pastorale sfeer in cantate 104 wordt opgeroepen door de hobo’s. Aan de uitvoering werken mee: tenor Han Warmelink, bas Ruben Olthof, en organist Ab Weegenaar. Zij  worden bijgestaan door een orkest van professionele musici en zangers uit een brede regio.
De toegang is vrij, echter aan het einde van de dienst wordt een collecte warm aanbevolen ter bestrijding van de kosten. Deze collecte ondersteunt de voortzetting van dergelijke hoogwaardige muzikale evenementen en wordt zeer gewaardeerd. Over de Grote Kerk van Blokzijl: De Grote Kerk van Blokzijl, bekend om zijn prachtige akoestiek en historische ambiance, biedt het perfecte decor voor de uitvoering van Bach’s Cantate 104. Het is een locatie die cultuur, geschiedenis, en muzikale excellentie samenbrengt.

Toevoegen aan agenda

Aankomende evenementen

Algemene pagina's