Informatiemarkt Duurzaam Wonen in Blokzijl

Dit evenement is voorbij.

Informatiemarkt Duurzaam Wonen in Blokzijl

Energie besparen? Dit is de eerste stap!
Informatiemarkt Duurzaam Wonen in Blokzijl

Je wilt je woning verduurzamen, maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Online informatie opzoeken is snel de eerste stap. Maar wanneer je googelt op ‘energie besparen’ krijg je ruim 14 miljoen resultaten. En als je zoekt op ‘woning isoleren’ verschijnen er meer dan 2 miljoen opties. Waar begin je dan? Wat is voor jouw koop- of huurwoning de beste oplossing? En in welke volgorde pak je het aan? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen krijg je tijdens de graƟs Informatiemarkt Duurzaam Wonen in Steenwijkerland. Iedere maand in een andere kern.

De volgende informatiemarkt vindt plaats op maandagavond 20 februari in Blokzijl. Energie besparen begint hier Bij iedere informatiemarkt zijn Stichting Duurzaam Steenwijkerland, Gemeente Steenwijkerland, lokale bedrijven vanuit Stichting Besparen in de Kop en plaatselijke initiatieven aanwezig. Zij geven je onafhankelijke, eerlijke en volledige informatie over het verduurzamen van je woning en tips om energie te besparen. Denk aan isolatie, verwarming, zonnepanelen, ventilatie en subsidies. Wist je bijvoorbeeld dat energie besparen begint met isoleren?  Door dit op de juiste manier aan te pakken, bespaar je flink op je energierekening. Je kunt tijdens deze avond geheel vrijblijvend informatie aanvragen, helemaal afgestemd op jouw huis. Of je nu een huur- of koopwoning hebt.

Gezamenlijk initiatief

De Informatiemarkt Duurzaam Wonen is een initiatief van Stichting Duurzaam Steenwijkerland, Gemeente Steenwijkerland en Stichting Besparen in de Kop. Besparen in de Kop is een collectief van regionale bedrijven die zich richten op het verduurzamen van je huis. Inmiddels zijn er ruim 15 bedrijven aangesloten. Al deze bedrijven staan garant voor kwaliteit en moeten voldoen aan voorwaarden. Het grote voordeel als huiseigenaar is dat je op één plek in één keer informatie en offertes kan opvragen.

Advies van de energiecoach & energieadviseur

Stichting Duurzaam Steenwijkerland is aanwezig voor het geven van voorlichting en het beantwoorden van al je vragen op het gebied van energie besparen. De energiecoach is er voor de kleine maatregelen. Want ook met kleine aanpassingen in je woning kun je al verschil maken. Van tochtstrip tot waterbesparende douchekop. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. De energieadviseur geeft je deskundig advies over bijvoorbeeld isolatie, beglazing en verwarmingssystemen. Daarnaast kan hij ook helpen met het beoordelen van offertes en subsidie aanvragen.

In heel Steenwijkerland

Maandag 20 februari wordt de volgende inloopavond georganiseerd samen met Dorpsbelang Blokzijl. Woon je in Blokzijl of in één van de omliggende dorpen? Je bent van harte welkom! De toegang is gratis. Van 19.00 tot 21.00 uur zijn de deuren geopend van MFC De Ploats. Onder alle bezoekers worden bovendien drie goedgevulde energiebespaartassen ter waarde van €70 verloot. Daarmee voer je direct de eerste besparingen door in je woning. Meer informatie over de deelnemers en de volgende informatieavonden vind je op www.duurzaamsteenwijkerland.nl. Of kom langs bij het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. De voorlichters helpen je graag met gratis advies over energie besparen.

Poster Informatiemarkt Blokzijl

Toevoegen aan agenda

Aankomende evenementen