Intocht Sint op zaterdag 25 november

Dit evenement is voorbij.

Intocht Sint op zaterdag 25 november

Donkere luchten komen boven Blokzijl drijven, de avond zal invallen en waar het op een zomerse dag goed toeven is met een boot is de havenkolk nu bijna uitgestorven. Een enkele eend of vogel trotseert het koude water. Dan komen daar ineens de lichtjes rondom de kolk en worden er door diverse bewoners de kaarsjes aangestoken, het wordt weer warm… warme sferen wel te verstaan. Blokzijl is in opperste concentratie op wat hen te wachten staat….. De klok zal weldra 6x slaan.

Het publiek staat op de kade te popelen van ongeduld. Al lang niet meer alleen de kinderen en ouders uit Blokzijl, nee van heinde en verre komen ze om dit sfeertje maar niet te hoeven missen. Horen we daar de welbekende klanken al, of toch niet…. Het blijft altijd spannend maar zoals de beste man zelf zegt, het komt altijd goed. We gaan er vanuit dat het dit keer ook niet mis kan gaan.

Het rode vuur wordt ontstoken en vanuit de mist die daaruit ontstaat komt hij dan toch aan. Daar staan ze al te zwaaien en te trappelen van ongeduld, de Pieten!! En ja hoor daar middenin zien we hem statig staan. Sinterklaas!!  Zo zien we het graag en we horen een zucht van opluchting uit het publiek en de zangkunsten van iedereen zal weer gehoord worden.

Dit klinkt toch allemaal als een sprookje, maar in Blokzijl is het werkelijkheid, en daarmee is het nog niet op. Na het welkom op de steiger door een afgevaardigde van de gemeente  zal Sinterklaas op zijn paard nog een prachtige rondrit door Blokzijl beleven. Overal kleine lichtjes zullen er schijnen en met het geluid van de Banda Petes voorop  gaat het allemaal beginnen. Een groet aan de ouderen in de Zaaier en  Vierhoek wordt natuurlijk niet vergeten en dan hopen we met zijn allen dat de Banda Petes nog een leuke show voor ons in petto heeft halverwege de tocht.

De rondrit zal eindigen in MFC de Ploats, waar iedereen welkom is om een praatje, een fotomomentje, of bijvoorbeeld een liedje te gaan zingen voor Sinterklaas. Een dansje met de pieten te maken moet er vast ook nog wel in zitten. Ook zal hier de prijsuitreiking zijn van de kleurplaten welke in de week voorafgaand zijn uitgedeeld op de scholen en van de grote verloting. Loten zijn op de avond bij de ingang van de Ploats nog te verkrijgen. De Sinterklaas Commissie Blokzijl  is er al helemaal klaar voor en heeft er al een beetje buikpijn van.  Het zal toch niet zo zijn dat Sinterklaas……. Krijgen jullie ook al kriebels in de buik?  Zaterdag 25 november rond 17:45 uur  wanneer het programma aanvangt zullen we het weten.

25 november 2023 17:45 - 21:00 Blokzijl Blokzijl, Overijssel, + Google Maps

Toevoegen aan agenda

Aankomende evenementen