Masterclasses met Miranda van Kralingen

Dit evenement is voorbij.

Masterclasses met Miranda van Kralingen

‘Uniek, virtuoos en spectaculair’, zo wordt zangeres Miranda van Kralingen gekwalificeerd. Ze is niet alleen een groot zangtalent, maar ook een voortreffelijke pedagoge. Op 24 en 25 september komt ze naar het landgoed de Oldenhof om daar opnieuw openbare masterclasses te geven. Deze masterclasses, die worden afgesloten met een concert, zijn niet alleen uiterst boeiend voor iedere zangliefhebber, maar voor elke muziekminnaar.

De status en kwaliteiten van Miranda van Kralingen hebben nauwelijks toelichting nodig. Ze heeft internationale bekendheid als vertolkster van operarollen en het klassieke lied en kreeg uit de handen van José Carreras de Diamond Tulip Award voor haar vocale prestaties in binnen- en buitenland. In de statige, maar toch huiselijke eetkamer van de Oldenhof laat Miranda van Kralingen vijf zangtalenten kennis maken met de geheimen van de echte zangkunst en van de interpretatie. De zangeres zelf was in de jaren tachtig een van de uitverkorenen die masterclasses mochten volgen bij de legendarische Elisabeth Schwarzkopf. Voor beelden van deze masterclass zie www.mirandavankralingen.nl

De vijf deelnemers zijn Jitze van der Land, Elisa Maayeshi, Michiel Nonhebel, de Française Clarisse Planchais en Pamela Rijks. Een van hen zong in het befaamde ensemble ‘Gents’ o.l.v. Peter Dijkstra en een ander trad op bij Paul Witteman als een van zijn ‘Jonge Helden’. Ze worden begeleid door pianiste Victoria Dmitrieva.

De eerste reeks masterclasses begint op zaterdag 24 september om 9.30 uur en de tweede om 13.50 uur. Op zondag volgt de derde serie, die ook om 9.30 uur begint. Het slotconcert – met een optreden van alle zangtalenten – is op zondagmiddag en begint om 15.30 uur. Na afloop wordt wijn geschonken en is er een ‘meet and greet’ met Miranda van Kralingen en de andere musici. Beide dagen bestaat de mogelijkheid op het landgoed te lunchen. Het adres van de Oldenhof is Oppen Swolle 7, 8325 PE Vollenhove. De masterclasses zijn € 8,- per dagdeel, het concert kost € 15, inclusief koffie of thee.

Reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen bij:
Tine Nouwen 06-53924396, cmcmnouwen@gmail.com en
Eva Schepers, 0527-202988 eva.schepers.kipp@gmail.com

Toevoegen aan agenda

Aankomende evenementen