Pianotalenten geven moederdagconcert

Dit evenement is voorbij.

Pianotalenten geven moederdagconcert

Ze zijn nog jong, de pianisten Thijs Willers (18) en Demian Filatov (14), maar ze hebben al een indrukwekkende staat van dienst. Ze speelden onder meer in het Amsterdamse Concertgebouw en het Muziekgebouw aan het IJ. Zondag 12 mei komen ze naar de Oldenhof met een heel aantrekkelijk programma. Beide pianisten studeren aan de Sweelinck Academie in Amsterdam, de nationale opleiding voor jong muzikaal toptalent. Ze zijn door verschillende jury’s beoordeeld als ‘bijzondere muzikale persoonlijkheden … ideale vertolkers … musici met een groot inlevingsvermogen in de emotionele klankwereld van de componist’.
Thijs Willers begon op zijn vijfde met pianospelen en krijgt nu les van de legendarische Mila Baslawskaja. In 2023 won hij de nationale finale van het Prinses Christina Concours. De jury meldde dat hij ‘het grote potentieel bezit om een succesvol beroepsmusicus te worden’. Hij was als ‘jonge held’ te gast in het tv-programma Podium Klassiek.
Demian Filatov kreeg zijn eerste pianolessen in Samara, Rusland. Hij was zes jaar. Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne moest het gezin vluchten en zocht het asiel in Nederland. Demian heeft nu les van Frank van de Laar. In 2023 won hij een derde prijs op de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Hij was te gast in een van de Spiegelzaalconcerten van Hans van den Boom.
Het LentePodiumconcert wordt zondag 12 mei gegeven op de Oldenhof, Oppen Swolle 7 bij Vollenhove en begint om 15.30 uur. De musici spelen composities van Bach, Haydn, Chopin, Schumann, Liszt en Rachmaninov. Het is een concert dat u niet kunt missen! En geniet van de lente op het landgoed, in het bijzonder van de bloeiende zakdoekjesboom.

Gezien het beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dat kunt u doen bij:
Tine Nouwen 06-53924396,  cmcmnouwen@gmail.com of
Eva Schepers 0527-202988,  eva.schepers.kipp@gmail.com

De entree is € 15,- inclusief koffie en thee; scholieren en kinderen betalen € 7,50.

Toevoegen aan agenda

Aankomende evenementen