Stadsfeest Blokzijl van 14 t/m 17 juni

Dit evenement is voorbij.

Stadsfeest Blokzijl van 14 t/m 17 juni

Hoe leuk is het om met alle Blokzieligers en alle andere feestvierders de zomer goed af te trappen met het enige Stadsfeest! Van 14 tot en met 17 juni is Blokzijl er klaar voor!! Het bestuur van stichting de Stad heeft dit jaar niet alleen in bestuursleden een vernieuwing, nee ook onderdelen van het feest en de locaties zijn vernieuwd. Het overweldigende succes van de viering 350 jaar Stad Blokzijl en de daaruit enthousiaste reacties van de bezoekers, heeft men besloten het feest te doen verplaatsen naar een feesttent op de Wortelmarkt. Een supermooie locatie voor iedereen middenin de Stad!!

De aftrap is dit jaar op woensdag 14 juni. Voor de mensen die houden van een spannend spel, is er The hunt!! Je kan je opgeven voor dit bloedspannende spel, het is de bedoeling dat je uit handen blijft van de hunters. Je kent het vast van televisie en dat doen we dan na door de straten van Blokzijl. Het klinkt spannend en word het zeker! want wie blijft er op de vlucht? Voor dit spel kun je een voorkeur opgeven als je op de vlucht wil, of juist als hunter ingezet wil worden. Je kunt je in je eentje of in tweetallen opgeven voor dit spel en de minimale leeftijd is 12 jaar. Het spel word altijd in tweetallen gespeeld. De organisatie kan je ook koppelen aan een medespeler
Meer info volgt via de social media en op de website. Stay tuned!

Voor de wat minder spannend maar meer muzikale ingestelde mens zal er op de woensdagavond vanaf 19:30 uur op de Wortelmarkt een mooi zomeravondconcert worden gegeven door het Vollenhoofsch fanfare. De feesttent op donderdag wordt ingericht voor alle mensen die graag met een mooie prijs naar huis wilt gaan. De Bingo zal zoals vanouds op het programma van start gaan.  Maar dit keer niet alleen bingo, ook zal er een live verbinding wordengelegd naar onze koe! Die op een geheime locatie in de wei staat en waar we van hopen dat deze een poepje gaat leggen. Doet deze dat in het vak wat jij gekozen hebt, dan ga je met een superprijs naar huis. Schijt je rijk dus!!
De feesttent is vanaf 19:30 uur geopend en we starten om 20:00 uur met de eerste ronde van de bingo. De prachtige prijzen die deze avond te winnen zijn, worden allen weer beschikbaar gesteld door onze sponsoren die Blokzijl een warm hart toedragen.

De kinderen van de basisscholen zijn vrijdag overdag welkom op het stadsfeest. Voor de jongsten van groep 1 tot en met 4 zal er vanaf 9:00 uur iets feestelijks te doen zijn in de feesttent. Voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 zal weer een Spellencircuit op het zwembad worden opgezet en dit vanaf 12:00 uur. Publiek is hier bij beide activiteiten natuurlijk vanaf de zijlijn welkom. Ook aan de ouderen van Blokzijl is gedacht, vrijdagmiddag rond 15:00 uur zal er bezoek worden gebracht aan de Vierhoek waar niet alleen de bewoners van hier maar ook alle andere inwoners van Blokzijl welkom zijn voor een gezellige middag.

Het Volleybaltoernooi waar menigeen naar uitkijkt word dit jaar naar een nieuwe locatie verplaatst. we moeten dit jaar wel verplaatsen omdat de feesttent op de Wortelmarkt staat. Niet getreurd het bestuur heeft de keus laten vallen op het grasveld bij Wilhelminastraat/Willem Lodewijkstraat.  De prijsuitreiking van de Volleybal zal in de feesttent op Wortelmarkt plaatsvinden waar na het toernooi een gezellig nazit is met een band. De volleybal zal om 18:00 uur aanvangen.

De obstaclerun die de laatste jaren op het programma stond mag uiteraard niet ontbreken. En daar gaan we dan ook op zaterdagmiddag 17 juni mee starten.  Op vele locaties in en rond Blokzijl zullen door buurten en bedrijven deze ochtend hindernissen worden gebouwd, om vervolgens in de middag te worden gebruikt voor de obstacle run.! Ga met je gezin, vrienden, alleen of hoe dan ook de strijd aan met de uitdagende obstakels en voel je even de sportvrouw of man die alles aan kan.

Je hoeft voor deze run geen geoefende sporter te zijn, het gaat juist om het samen meedoen en deze dag verder te gaan dan dat je zelf ooit had gedacht te doen. Kortom een evenement voor het hele gezin, van jong tot oud. De start is vanaf 13:30 bij de feesttent.

Het aanstekelijke succes vorig jaar tijdens 350 jaar stad onder de Blokzieligers bij het ringsteken met solexen en oude brommers krijgt een vervolg. Samen met de organisatie van de motorraces onder leiding van Hessel Hoekstra, zal er op de Noorderkade en Groenestraat een mooi parcours worden aangelegd en komt het tot de kunsten van rijders om de ringen te pakken te krijgen en zich na afloop te kronen tot winnaar van het ringsteken. Dit gebeuren zal vanaf 18:30 uur plaatsvinden op het bovengenoemde circuit, De prijsuitreiking is vervolgens in de feesttent.

Het feest wordt dit jaar knallend afgesloten met de band Next Level. Een heerlijk ouderwets gezellig avondje uit voor iedereen. Kortom een leuk en gevarieerd programma en voor ieder wat wils aldus het bestuur, wat weer vertrouwen heeft in een mooie opkomst. En de vraag bij de bewoners natuurlijk om tijdens het Stadsfeest aan iedereen te laten zien dat het ook feest is de Blokzieliger vlag en vlaggenlijnen uit te doen.

In aanloop van het feest zal er een programma rondgaan waar alles nog eens goed wordt weergegeven en ook de site van www.stichtingdestadblokzijl.nl  kun je bezoeken voor de actuele tijden.

Toevoegen aan agenda

Aankomende evenementen