’t Lam ontmoet

Dit evenement is voorbij.

’t Lam ontmoet

In 1881 richtte Rodolphe Salis in het Parijse Montmartre de “Académie Francaise de la chanson Le Chat Noir” op. Hij noemde het een “cabaret artistique”, om het duidelijk te onderscheiden van het “varieté” zoals dat plaatsvond in bij voorbeeld de Moulin Rouge met veel schaars-geklede danseressen en professionele “windenlaters”. De liederen die daar werden gezongen waren deels oude volksliedjes, deels liedjes over nieuwe onderwerpen: zoals burgermansfatsoen, prostitutie, sociale misstanden, aanklachten tegen machtsmisbruik en oorlog.

Janpieter Boudens (tekst, zang) en Erik Raayman (gitaar) nemen ons – helemaal in de stijl van de “Chat Noir” – mee op een reis door de Franse geschiedenis. De reis in niet chronologisch, maar thematisch. Ze doen dat aan de hand van liedjes van bekende en onbekende auteurs en componisten. Thema’s zijn o.a. kinderliedjes, liefde, strijdliederen, uitbuiting, oorlog en vrede, ouderdom en dood. In de meeste gevallen gebruiken ze de originele Franse teksten (met korte inleidingen, om de tekst goed te kunnen volgen). Een tiental liedjes hebben ze zelf vertaald in het Nederlands.

Janpieter Boudens en Erik Raayman hebben in de afgelopen 30 jaar veel kleine chanson-programma’s gemaakt, met daarin eigen werk en bestaande teksten. Erik is professioneel gitarist en componist; Janpieter komt uit het onderwijs, maar heeft zich daarnaast altijd beziggehouden met muziek en theater, zowel uitvoerend als bestuurlijk. Beiden traden in een andere samenstelling al eerder op in t Lam ontmoet.

14 oktober
aanvang: 20.15 uur
Entree: 7,50
reserveren: karin@karinklomp.nl

Toevoegen aan agenda

Aankomende evenementen