Workshop Nadenken over je uitvaart

Dit evenement is voorbij.

Workshop Nadenken over je uitvaart

In deze workshop kun je op een laagdrempelige manier nadenken over je uitvaart voordat het echt aan de orde is. Praten en nadenken over de dood en het organiseren van een afscheid van een geliefde is en blijft moeilijk. We praten over het ‘nut’ van het bespreekbaar maken vooral als het om je eigen dood en afscheid gaat. Het zijn misschien geen onderwerpen waar je regelmatig bij stil staat. Ongeacht je leeftijd en gezondheid kan het zinvol zijn om hierover na te denken. Al was het maar om de nabestaanden te helpen met het organiseren van je afscheid.
Onder begeleiding van Janetta Wanders ga je praktisch aan de slag en krijg je de gelegenheid om jouw wensen in kaart te brengen. We gaan het juist hebben over de invulling van een uitvaart zoals gedichten, liederen, (bijbel)teksten. Soms is het de woordkeuze. Heb je het over een begrafenis, viering van het leven, dienst ter nagedachtenis? En wat is er allemaal mogelijk. Vooral ook als jezelf gelovig bent, maar de nabestaanden er minder mee hebben. En mag je ‘over je graf’ regeren?
Kortom waar kun je nu al over nadenken. Ook dit kan heel verschillend zijn en is heel persoonlijk. Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Je krijgt een handige checklist mee als leidraad.

Datum en tijdstip:
woensdagmiddag 14 februari om 15.00 uur
Locatie: Glazen Zaak in de Vierhoek, Blokzijl

Aanmelden: Janetta Wanders (mw.wanders@gmail.com of 06-52 898 003)

14 februari 2024 15:00 - 17:00 De Vierhoek Blokzijl

Toevoegen aan agenda

Aankomende evenementen